Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΝΕΙΑ : Τι μπορούν να κάνουν οι στρατιωτικοί με τα δάνεια μετά το "όχι" των τραπεζών...




Τι γίνεται με τα δάνεια των στρατιωτικών που επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου είχε ειπωθεί ότι θα γίνει προσπάθεια να “ρυθμιστούν”; Μέχρι στιγμής αυτή η υπόθεση δεν φαίνεται να προχωρά αφού οι τράπεζες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις προς τους στρατιωτικους υποστηρίζοντας ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες επαγγελματικές τάξεις.

Εκεί που κάτι φαίνεται να κινείται είναι η χορήγηση κάποιων δανείων με “ευνοϊκούς όρους” -αν υπάρχουν τέτοιοι- και μείωση επιτοκίων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα - κοινωνικά , οικονομικά,υγείας κλπ -  έχουν ήδη προχωρήσει οι εμπλεκόμενοι ''χακί'' φορείς και Ταμεία και ήδη εκταμιεύονται ποσά. Έχουν δοθεί οδηγίες από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά προς αυτή τη κατεύθυνση .

Συγκεκριμένα, μετά από διάφορα ερωτήματα αναγνωστών μας, το OnAlert συγκέντρωσε τις παρακάτω πληροφορίες για την πρόοδο , ενώ παραθέτουμε και τις σχετικές αποφάσεις για να τις επικαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όταν χρειάζεται.

 
            1. Προκαταβολή έναντι εφάπαξ από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας :

 Με έγγραφο κ. Γεννηματά από 29-08-2013  ενθαρρύνθηκαν  τα ΔΣ/ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΝ-ΕΛΟΑΑ για τη χορήγηση προκαταβολής έναντι εφάπαξ από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. 
Ήδη ο ΕΛΟΑΑ  (Αεροπορία) με απόφασή του υπ. Αριθμ. 09/19-09-2013 αποφάσισε την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που καλύπτουν τις σχετικές προϋποθέσεις. 
Ο ΕΛΟΑΣ (Στρατός) θα διαθέσει ποσό 1.135.000 ευρώ για ικανοποίηση σχετικών αιτήσεων για το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο. έως Δεκέμβριο 2013, σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ από 26-09-2013. 
Ο ΕΛΟΑΝ (Ναυτικό) με έγγραφο του ΓΕΝ από 05-09-2013 αναφέρει ότι ζήτησε και αναμένει σχετική αποδέσμευση ποσού 85.000 ευρώ, από την ΤτΕ για εξυπηρέτηση 60 επιπλέον μετόχων.
 
          2. Δραστική μείωση επιτοκίου χορήγησης προκαταβολής έναντι εφάπαξ.
 Με έγγραφο της  ΑΝΥΕΘΑ κ  Γεννηματά από 29-08-2013 δόθηκαν οδηγίες να μειωθεί δραστικά το επιτόκιο χορήγησης προκαταβολής έναντι εφάπαξ του ΓΕΑ από το 5% που ίσχυε προκειμένου εναρμονισθεί με τους άλλους κλάδους των Ε.Δ.. Ο ΕΛΟΑΑ με την απόφασή του υπ. Αριθμ. 10/26-09-2013 αποφάσισε ήδη τη μείωση του σχετικού επιτοκίου στο 2,34%.
 
           3.  Αύξηση αριθμού των χορηγούμενων δανείων από τον ΑΟΟΑ.

   Ζητήθηκε με έγγραφο  ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεννηματά από 29-08-2013 να αυξηθεί ο αριθμός των χορηγούμενων δανείων από τον οικοδομικό οργανισμό ΑΟΟΑ. 
Το ΓΕΣ με έγγραφό του στις 26-09-2013 αναφέρει ότι ήδη ενέταξε στον προϋπολογισμό του ΑΟΟΑ έτους 2014, ποσό 2.500.000  ευρώ για χορήγηση δανείων στα μέλη του.
 
          4. Ευνοϊκά δάνεια από ΜΤΣ-ΜΤΑ .
 Με έγγραφό της η κ. Φώφη Γεννηματά ζήτησε από 17-10-2013 να εξετασθεί από τα Δ.Σ./ΜΤΣ (Στρατου) -ΜΤΑ (Αεροπορίας) η χορήγηση  εντόκων δανείων από τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ., σύμφωνα με ανάλογους (ή και ευνοϊκότερους)  όρους που χορηγεί το ΜΤΝ (Ναυτικού) στους δικούς του μερισματούχους.











οναλερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com