Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

BINTEOS-Αρπαγή ανηλίκου από Ρομά στη Μυτιλήνη...





up date2 προσθήκη  Βίντεο με δηλώσεις

Βίντεο 1 Δηλώσεις του Προέδρου των Ρομά στη Λέσβο

 Βίντεο 2 Δηλώσεις Δικηγόρου
Σύμφωνα με τη δικηγόρο οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να  απολογηθούν την Παρασκευή.

Βίντεο 3 δηλώσεις συγγενή των κατηγορουμένων


αρχική δημοσίευση
Σήμερα (23-10-2013) το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 & 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για αρπαγή ανηλίκου.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 
up date 1
Το ζευγάρι πήγε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς το αγοράκι 2,5 μηνών  αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.Η "μητέρα" του παιδιού που ήταν γνωστή στο νοσηλευτικό προσωπικό κίνησε τις υποψίες καθώς τους προηγούμενους μήνες δεν βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης και δήλωσε ότι το παιδί ήταν δικό της.
Υποψιασμένοι οι υπάλληλοι του  νοσοκομείου  με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ενημέρωσαν την Αστυνομία καθώς η "μητέρα" του παιδιού  δεν είχε προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού αν και της είχε ζητηθεί το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με το newsit.gr  το ζευγάρι πήγε στο ληξιαρχείο για να δηλώσει το 2,5 μηνών αγοράκι.
Μάλιστα, οι δυο τους είχαν ξαναπάει πριν από μερικές ημέρες για την ίδια δουλειά αλλά τους έλειπε κάποιο χαρτί κι έτσι χρειάστηκε να επισκεφθούν χθες το ληξιαρχείο για δεύτερη φορά.

Αστυνομικοί πήγαν στον καταυλισμό της Αγίας Κυριακής, βρήκαν το ανδρόγυνο μαζί με την πεθερά και τους μετέφεραν  στην Αστυνομία, μαζί με το βρέφος. Εκεί, το ανδρόγυνο φέρεται να ομολόγησε ότι το μωρο δεν είναι δικό του...
Σύμφωνα με τα όσα φέρονται να είπαν οι τσιγγάνοι στους Αστυνομικούς, στα τέλη Ιουλίου το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, για να κάνει ο άνδρας κάποιες εξετάσεις στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι, κατά τα λεγόμενά τους, ο άνδρας λόγω κάποιου προβλήματος, δε μπορεί να κάνει παιδιά...

Εκεί στο Λαϊκό λοιπόν, κάποια στιγμή η γυναίκα μαζί με την πεθερά κατέβηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου και εκεί τους πλησίασε μια τσιγγάνα, με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά. Πάντα σύμφωνα με τα όσα φέρονται να είπαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς,η τσιγγάνα τους είπε ότι έχει πολλά παιδιά και τους εξήγησε ότι δε μπορεί να μεγαλώσει το νεογέννητο, το οποίο προσφέρθηκε να τους χαρίσει.

Το ζευγάρι, λόγω και του γεγονότος ότι δε μπορεί να αποκτήσει δικά του παιδιά, είπε ότι ευαισθητοποιήθηκε και τελικά δέχτηκε να πάρει το νεογέννητο αγοράκι, χωρίς να υπάρξει αγοραπωλησία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Το μωρό, το οποίο για την ώρα, έχουν αναλάβει κοινωνικές υπηρεσίες, έχει βιβλιάριο υγείας, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι γνήσιο.
Αύριο, το ζευγάρι των τσιγγάνων μαζί με την πεθερά, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ προανάκριση για την υπόθεση, κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 
H υπόθεση της μικρής «Μαρίας» από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα ξύπνησε τα αντανακλαστικά και την παρατηρητικότητα μας. Αρκεί όμως να μην οδηγήσει σε ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές και απόψεις. Το θέμα είναι ιδιαίτερο γιατί αφορά μικρά παιδιά και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί.





lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com