Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γελάνε στην αμερικανική πρεσβεία με τις "παρακολουθήσεις του Πάγκαλου"...





Στην υπηρεσία των ΗΠΑ έθεσε τον εαυτό του ο πολιτικά "πεθαμένος" γυρολόγος των καναλιών, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Θ.Πάγκαλος, όταν λίγες ώρες μετά την τρομακτική αποκάλυψη ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο κέντρο τηλεφωνικό υποκλοπών και υποκλοπών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) βγήκε και διακήρυξε το ... ισοδύναμο τετελεσμένο: 
Είπε το περίφημο "Κι εμείς παρκολουθούσαμε τους Αμερικανούς" και ακόμα γελάνε στην Βασιλίσσης Σοφίας οι πρακτορες της NSA.
Δηλαδή εξίσωσε τον βιασμό των πολιτικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών (πάνω από 20 εκατ υποκλοπές το μήνα) και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κρατικής σφάλειας από τους "συμμάχους" με την παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων ενός ... Αμερικανού πρεσβευτή στο μακρινό παρελθόν!
Και έχει και το θράσος να πει ότι αυτά γινόντουσαν πριν την 20ετία. Άρα έχει παραγραφεί το αδίκημα.
Μα, πριν από 20 χρόνια μόλις που είχε επανέλθει στην εξουσία ο Θ,Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος του 1993) άρα δεν προλάβαινε να αρχίσει τις παρακολουθήσεις και ειδικά του Αμερικανού πρεσβευτή.
Που σημαίνει σε απλά ελληνικά "Μπορεί να μας βιάζεται καθημερινά, αλλά κι εμείς κάποτε σας πιάσαμε τον κ...λο"!
Ο πραγματικός σκοπός της δήλωσής του είναι να προσπαθήσει να ισοσκελιστεί επικοινωνιακά το αμερικανικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας.
Πιθανότατα αναφέρεται στις απόπειρες παρακολούθησης του άσπονδου εχθρού του, του Αμερικανού πρεσβευτή Τομας Νάϊλς, την περίοδο 1998-1999, που ο σκύλος του Νάϊλς κατούραγε στο γραφείο του Θ.Πάγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών, πριν "καθαρίσουν" τον Πάγκαλο οι Αμερικανοί με την υπόθεση Οτσαλάν.
Η παραπάνω ρήση του Θ.Πάγκαλου προκάλεσε και την κάθετη αντίδραση προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ορθώς έθεσε θέμα τηλεφωνικών υποκλοπών αλλά εγχώρωιν στόχων (σιγά μην και παρακολουθούν ακόμα τους Αμερικανούς): «Όταν ο κ. Πάγκαλος ... διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον Αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο "διασκέδασης"», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Και συνεχίζει: "Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, έρχονται  σε συνέχεια εκείνων του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για την φύλαξη από τον ίδιο των απόρρητων αμυντικών σχεδίων της χώρας, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά αφορούν ένα άλλο απόρρητο, αυτό των τηλεπικοινωνιών.
Μήπως όμως, καταλήγει ο κ. Δρίτσας, "ο ... "έμπειρος" κ. Πάγκαλος δια της καλλιέργειας κλίματος φαιδρότητας σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει την σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχετικά με την ύπαρξη εγγράφου της NSA, στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com