Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Όσα δεν τολμούν να πουν οι δικοί μας Αρχηγοί για τις επιπτώσεις των περικοπών στις ΕΔ...




“Οι περικοπές που θέλετε να επιβληθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις θα απειλήσουν σοβαρά τις επιχειρησιακές ικανότητες του Στρατού. Τα κονδύλια μειώνονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Οι περικοπές θα προκαλέσουν αστάθεια και αβεβαιότητα και καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδιασμού για νέα όπλα αλλά θα έχουν επιπτώσεις και στη συντήρηση.Με λίγα λόγια, ο στρατός αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση όσον αφορά οποιαδήποτε παροχή υλικού στους στρατιώτες τώρα και στο μέλλον.

Οι μειώσεις μέχρι και το 2021 απειλούν να “εξαφανίσουν” τις επενδύσεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό”.

Αυτά και πάρα πολλά άλλα ενδιαφέροντα όσο και ανησυχητικά ειπώθηκαν δημοσίως από στρατιωτικούς σε πολιτικούς. Όχι Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, αλλά από ανώτερους αξιωματικούς που υπηρετούν σε καίριες επιτελικές θέσεις. Και βέβαια όλα αυτά ειπώθηκαν στις ΗΠΑ μόλις προχθές ενώπιον του Κογκρέσου. Επιτελείς και από τα τρία όπλα είπαν αυτά που έπρεπε να πουν και για τα οποία ως επαγγελματίες πληρώνονται. Δεν είχαν καμία ανησυχία ότι θα κατηγορηθούν για “πολιτική παρέμβαση” , δεν ανησυχούν ότι θα αποστρατευθούν. Αντιθέτως ανησυχούν για την επιτυχία τηςς αποστολής που τους έχουν αναθέσει και αισθάνονται υποχρεωμένοι να επισημάνουν όσα θεωρούν ότι αποτελούν πρόβλημα για τις ΕΔ.

Ερχόμενοι στα δικά μας δεν μπορείς να μην αισθάνεσαι απελπισία!

Ποιος δικός μας Αρχηγός είχε τη τόλμη αυτά τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια να μιλήσει;

Ο πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης έδωσε συνέντευξη εκφράζοντας τις ανησυχίες του. Αποστρατεύθηκε!

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς δεν δέχτηκε να ...σημειώσει στο μπλοκάκι του τους αξιωματικούς που ήθελαν οι πολιτικοί να αποστρατεύσει ή να τους δώσει προαγωγή. Παραιτήθηκε!

Ο δρόμος της σιωπής ή ακόμη χειρότερα η επιλογή του “λέω πάντα ναι στον υπουργό”, είναι ο κανόνας που οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή.


Ο δρόμος της σιωπής ή ακόμη χειρότερα η επιλογή του “λέω πάντα ναι στον υπουργό”, είναι ο κανόνας που οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή


Στην Ελλάδα ένας Αρχηγός για να παραμείνει στη θέση του λέει πάντα ναι:

•Στις αλόγιστες περικοπές για το προσωπικό . Και λέει και ευχαριστώ αν καμιά φορά δοθεί κάτι που οι στρατιωτικοί απλά δικαιούνται.

•Στις ασκήσεις-show των 600.000 ευρώ μόνο και μόνο για να κάνει δήλωση ο πρωθυπουργός.

•Στη περαιτέρω μείωση των κονδυλίων για συντήρηση και υποστήριξη οπλικών συστημάτων την ίδια ώρα που αναζητούμε χορηγό για τα καύσιμα της παρέλασης που δεν μπορεί να γίνει χωρίς μηχανοκίνητα και αεροπλάνα. 

Κανείς δεν τολμά να πει ότι αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απλά “παιχνίδι με τη φωτιά”.

Κανείς δεν τολμά να πει ότι αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απλά “παιχνίδι με τη φωτιά”. Κανείς δεν τολμά να μιλήσει καθαρά και ξάστερα για τις πραγματικές διαθεσιμότητες και τα τεράστια προβλήματα που καλούνται κάθε μέρα να αντιμετωπίσει το προσωπικό. Οι αριθμοί και τα ποσοστά είναι γνωστά στη πολιτική ηγεσία αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχουν επισημανθεί από τους αρμόδιους στρατιωτικούς επαγγελματίες οι πραγματικοί κίνδυνοι και οι απειλές που απεικονίζουν αυτά τα νούμερα.

Τίποτα δεν πρόκειται ασφαλώς να αλλάξει. Οι Αρχηγοί θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα και κάποιοι θα ...τσαντίζονται με κάποιους άλλους επειδή στις ασκήσεις παρουσιάζουν τα πραγματικά αποθέματα καυσίμων κι όχι τα ...εικονικά.

Η πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας και ειδικά οι στρατιωτικοί όμως δεν είναι εικονική . Και είναι και πολύ σκληρή. Ελπίζουμε ότι η σιωπή των ηγεσιών μας δεν θα την κάνει και επικίνδυνη.









onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com