Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

"ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΊΑ"!!! Yποδιευθυντής FSB: «Περίπου 400 Τσετσένοι μισθοφόροι πολεμούν στη Συρία»





Περί τους 300 με 400 Ρώσους ισλαμιστές μισθοφόροι, βασικά Τσετσένοι, μάχονται στο πλευρό στην Συρία ανακοίνωσε ο  Sergei Smirnov υποδιευθυντής της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB.
Η Επιστροφή τους στην Ρωσία συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας δήλωσε.
Η στρατολόγηση μισθοφόρων είναι μια πρακτική η οποία γίνεται σήμερα στη Ρωσία και η αποτροπή της δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στο νομικό καθεστώς της χώρας, είπε ακόμη ο Smirnov λέγοντας ακόμη πως μένουν πολλά που πρέπει να κάνουμε σε αυτό τον τομέα.
Οι εκτιμήσεις του Smirnov είναι μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές που είχαν τον περασμένο Μάιο από τον αρχηγό της FSB Alexander Bortnikov ο οποίος τις υπολόγιζε σε περίπου 200 άτομα, λέγοντας πως αυτοί προέρχονται από τη Ρωσία, την Ευρώπη και την κεντρική Ασία.
Τις δηλώσεις αυτές ο Smirnov τις έκανε στο περιθώριο συνεδρίασης του οργανισμού συνεργασίας της Σαγκάης SCO ( Shanghai Cooperation Organisation) ο οποίος αποτελεί ένα ευρασιαστικό οργανισμό που ασχολείται με οικονομικά και στρατιωτικά θέματα. Σε αυτόν εκτός της Ρωσίας συμμετέχουν η Κίνα,  το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν  και το Ουζμπεκιστάν και γενικώς σε ότι έχει κατάληξη «-σταν».
Ο Smirnov διευκρίνισε πως στη συνεδρίαση του SOC δεν συζητήθηκε επίσημα το θέμα των μισθοφόρων αλλά είπε πως αυτό συζητήθηκε σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις και φαίνεται πως απασχολεί πολλούς από τους εταίρους του οργανισμού.



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com