Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελεύσεις για συνέχιση των απεργιών – Ερχονται τα μπιλιέτα με τις διαθεσιμότητες !!!





Με τα «μάτια» της κοινωνίας να έχουν στραφεί κυρίως πάνω στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο οπαδό της χρυσής αυγής, ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο του δημόσιου τομέα, τωνΟργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Παιδεία, στην Υγεία και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ηγεσίες των περισσότερων επαγγελματικών χώρων συνεδριάζουν , και όπως όλα δείχνουν, οι αντιδράσεις θα έχουν συνέχεια και την επόμενη εβδομάδα, παράλληλα με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται για την αιματοβαμμένη βιαιότητα των νεοφασιστών.
Αλλωστε, το αργότερο τη Δευτέρα, οι 12.500 υπάλληλοι που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα –εν δυνάμει απολυμένοι στην πλειονότητα τους- θα μάθουν τα ονόματα τους από τις διευθύνσεις προσωπικού της κάθε υπηρεσίες επίσημα, μετά τις «φωτογραφικές» εγκυκλίους που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροορίες του «nez.gr», από την ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με νέα πενθήμερη απεργία. Ανάλογη απόφαση θα λάβουν και οι εκπρόσπωοι των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει, επίσης, σήμερα. Οι περισσότερες πιθανότητες φέρουν την ηγεσία των συνδικαλιστών του δημοσίου κοντά στην απόφαση μιας νέας σαρακταοκτάωρης απεργίας.
Ωστόσο στην απόφαση τους σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η στάση της ΓΣΕΕ. Την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας έχουν καλέσει να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις αρκετοί κλάδοι, όμως, παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών (με παράλληλη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων) πλήττει καθημερινά τον ιδιωτικό τομέα, μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει σε δυναμικές αποφάσεις και ουσιαστική συμμετοχή στις κοινωνικές αντιδράσεις κατά του μνημονίου.



nez,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com