Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κρίσεις Αρχηγών: ενδοκυβερνητικό "παιχνίδι" θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ...




Οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν καταντήσει -με ευθύνη των πολτικών κυρίως- περίπου όπως οι αλλαγές ...προπονητών στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Με το που γίνονται αλλαγές αρχίζει η συζήτηση για τον επόμενο! Και στην ηγεσία και στους πάγκους.
Λίγους μήνες μετά από τις τελευταίες κρίσεις συζητάμε πάλι για αλλαγές. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο νυν Αρχηγός στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος λαμβάνει τα τελευταία 24ωρα “αρνητικά μηνύματα” . Που δείχνουν ότι η αποχώρησή του είναι πιθανότερη από την παραμονή στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Η σχέση του με τον Αβραμόπουλο δεν έχει κανένα εμφανές σημάδι σύγκρουσης. Αλλά με τον συγκεκριμένο υπουργό ο οποίος είναι μετρ της “σύνθεσης απόψεων” και τις αποφυγής εντάσεων είναι δύσκολο να καταλαβει οποιοσδήποτε αν έχει πρόβλημα μαζί του ή όχι. Το βέβαιο είναι ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι “χρεωμένος” με μία άστοχη ενέργεια την περίοδο που ο Αβραμόπουλος ήταν ΥΠΕΞ. Η διακίνηση ενός εγγράφου του Α/ΓΕΕΘΑ στην οποία καταγράφονταν οι απόψεις του για την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία είχαν προκαλέσει την οργή του τότε ΥΠΕΞ . 

Ωστόσο η μέχρι στιγμής συνεργασία τους σ΄ αυτή τη δεύτερη θητεία Αβραμόπουλου στο ΥΕΘΑ δεν έχει διαταραχθεί από κάποιο επεισόδιο.


Από την άλλη η “συμπάθεια” που έχει προς το πρόσωπο του αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά δεν κρύβεται και έρχεται σε συνέχεια της συμπάθειας που είχε δείξει και ο προηγούμενος ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος που ήθελε να τον τοποθετήσει στη θέση του Α/ΓΕΣ. 

Κρίσεις Αρχηγών βέβαια δεν μπορούν να γίνουν μόνο με “συμπάθειες” και “αντιπαθειες”. Αν και είμαστε βέβαιοι ότι έχουν γίνει και τέτοιες. Η υποψηφιότητα του Α/ΓΕΝ για προώθηση στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ παραμένει ισχυρή ,αλλά πλέον είναι σαφές ότι όλα θα κριθούν σ΄ ένα ενδοκυβερνητικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ποιος θα επικρατήσει είναι μάλλον νωρίς να προβλεφθεί με ασφάλεια.
Ευχόμαστε αν και δεν ελπίζουμε κάποια στιγμή να εξετάσουν και τις επιχειρησιακές πτυχές της επιλογής για τις όποιες αλλαγές γίνουν στην ηγεσία των ΕΔ. Σ΄ όλες τις άλλες χώρες είθισται να εξετάζουν και αυτή τη πλευρά του θέματος.  




onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com