Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μήπως η Χρυσή Αυγή είναι πιο επικίνδυνη εκτός νόμου; Δίκοπο μαχαίρι η "νομική λύση"




Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να προσπαθήσει να θέσει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα που συγκλόνισε την Ελλάδα αποτελεί την αφορμή γι΄ αυτή την “επιχείρηση” που προετοιμάζετε. Είναι η λύση για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής;
Το Onalert δεν χρειάζεται να αναλύσει την άποψή του για τη Χρυσή Αυγή . Είναι γνωστή από τα κείμενά του και είναι σαφώς αρνητική. Όμως νομίζουμε ότι η προσπάθεια να τεθεί στην παρανομία είναι “δίκοπο μαχαίρι” που μπορεί να “τραυματίσει” ακόμη περισσότερο την Δημοκρατία, την οποία υποτίθεται θέλουμε να προστατεύσουμε.

Πρώτα απ΄ όλα ποια κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να θέσει εκτός νόμου τη ΧΑ; Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που σχεδόν δυο χρόνια τώρα αντιμετωπίζει μάλλον “φοβικά” το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ,χωρίς να μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να σταθεί απέναντί του ή αν πρέπει να το “εξημερώσει”. Κι αυτό γιατί δεν αντιμετώπισε το φαινόμενο πολιτικά αλλά κομματικά. Δεν λειτούργησε με αποφασιστικότητα και σκληρότητα όταν άρχισαν τα πρώτα κρούσματα πολιτικής βίας να εκδηλώνονται . Πίστεψε ότι θα μπορούσε να ελέγξει το κύμα βίας που όμως όλο και μεγάλωνε.

Μπήκε στη διαδικασία να δίνει εξετάσεις “εθνικισμού” και “εθνικοφροσύνης” σε ψηφοφόρους της που είτε κοίταγαν προς τη ΧΑ ,είτε είχαν περάσει στο στρατόπεδό της. Πολλές απ΄ αυτές τις εξετάσεις η ΝΔ τις έδωσε μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιχείρησε χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των πολιτικών δυνάμεων με τις οποίες συγκυβερνούσε να περάσει το γένος στις στρατιωτικές σχολές. Ανακοίνωσε χωρίς καμία διαβούλευση την τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας αυτών των σχολων. “Έσπρωξε” το στρατό στο δρόμο σε ρόλο αστυνομίας αλλά και στα βουνά να κυνηγά δραπέτες φυλακών. 

Και τώρα επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου τη ΧΑ . 

Δυστυχώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή με “δυναμικές νομικές” λύσεις.
•η ΧΑ έχει ψηφιστεί από 500.000 Έλληνες οι οποίοι ανεξάρτητα από τους λόγους που τους οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση έκαναν την επιλογή τους. Για την οποία βέβαια έχουν πια μεγάλη ευθύνη κι ας μην τους ακούγεται ευχάριστα. Με τη ψήφο μας αρκετά "παίξαμε" όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. 

•η ΧΑ έχει γίνει ένα είδος κακόγουστης και επικίνδυνης ...μόδας σε ένα κομμάτι εφήβων που αγνοούν δυστυχώς ακόμη και σημαντικότατες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας όπως για παράδειγμα τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940 και τι ακολούθησε

•το αίσθημα αδικίας και μίσους προς το πολιτικό κατεστημένο έγινε απόλυτα εκμεταλλεύσιμο απο τους μηχανισμούς της ΧΑ , με τους μύθους και τα παραμύθια που το συνόδευαν περί ομάδων ...άμεσης δράσης που βρίσκονταν παντού για να συνδράμουν φτωχούς, αδύναμους και κατατρεγμένους από “το σύστημα”. Τώρα αποδεικνύεται ότι όλα αυτά ήταν ψέμμα.
 
•η ΧΑ κατόρθωσε να πείσει συμπολίτες μας ότι είναι ...αντισυστημικό κόμμα!

Όλα αυτά είναι δύσκολο να “εξουδετερωθούν” με μία απαγόρευση λειτουργίας της οργάνωσης της ΧΑ που θα συνοδεύεται πιθανότατα και με φυλακίσεις στελεχών της. Ο κίνδυνος να δημιουργήσουν “ήρωες” εκεί που δεν υπάρχουν είναι υπαρκτός .

Η Χρυσή Αυγή έπρεπε και  πρέπει να αποδομηθεί και να “ξεγυμνωθεί” πολιτικά. Να παραδοθεί στην κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους όπως είναι στη πραγματικότητα: γυμνή πολιτικά. Να γίνουν γνωστές με τον πιο έντονο τρόπο όλες οι ακραίες απόψεις και οι θέσεις της . Και βέβαια να διερευνηθούν από τις αρχές όλες οι πιθανές εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται τώρα από τη κυβέρνηση σε μέλη και οπαδούς της. Αλλά πρωτίστως πρέπει να αποδομηθεί πολιτικά . Μόνο αυτό θα εξασφαλίσει την εξαφάνισή της που όλοι τώρα επιδιώκουν.

Σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αυτής της αρρωστημένης και βίαιης ακροδεξιάς ενδέχεται να ταλαιπωρήσει το τόπο για πολύ ακόμη. Οι χρυσαυγίτες -υπάρχει σοβαρός κίνδυνος- να εμφανίζονται ως οι “κυνηγημένοι κυνηγοί του σάπιου συστήματος” που δεν “τους άφησαν να ξεβρωμίσουν το τόπο” . Κι ένα ακόμη πιο εφιαλτικό σενάριο ανάπτυξης μια ακροδεξιάς τρομοκρατίας δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί.

Δυστυχώς όσοι φωνάζαμε μήνες τώρα ότι ο έλεγχος έχει αρχίσει να χάνεται αντιμετωπιζόμασταν περίπου ως γραφικοί. Τώρα όλοι ...τρέχουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα τέρας που αν και βαρειά πληγωμένο ,δείχνει εξαιρετικά επικίνδυνο για την πολιτική ομαλότητα. Δεν αρκεί να το “φυλακίσουμε”. Πρέπει να εξουδετερωθεί ολοκληρωτικά. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δείξουμε σ΄ αυτούς που έχουν σπεύσει να κρυφτούν πίσω του ότι σύντομα θα γυρίσει προς το μέρος τους για να τους κατασπαράξει. 






oalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com