Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ---"ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"...



ΒΑΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ.

Βασιλικός μύρισε στα προαύλια των σχολείων, ψαλμωδίες για να πορευθούν εν ειρήνη τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ηχούσαν σε όλη την Ελλάδα και ευχές για καλή χρονιά ακούγονταν παντού. Τα προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς και τις θέσεις τους έχουν γίνει μάστιγα. Κενές θέσεις, συγχωνεύσεις σχολείων, αυξανόμενες μεταφορές παιδιών με ταξί σε σχολεία διπλανών χωριών και πόλεων, και τάξεις χωρίς δασκάλους.
Πολλοί δάσκαλοι παρευρέθησαν στον αγιασμό άλλου σχολείου από αυτό που αύριο κάποια στιγμή θα ενημερωθούν να εργασθούν για την φετινή χρονιά. Τα παιδιά έμειναν με την αγωνία ποιο δάσκαλό θα έχουν, και τα τμήματα δεν μπόρεσαν μοιραστούν. Επιπροσθέτως , τμήματα ολοήμερων σχολείων καταργούνται, και λίγες ημέρες πριν την σημερινή ημέρα του αγιασμού εκπαιδευτικοί κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι στις θέσεις τους. Πολλοί εκπαιδευτικοί παρέμειναν να περιμένουν την απόσπασή τους που ποτέ δεν ήρθε. Εν ολίγοις, αυτό το κλίμα επικρατούσε σήμερα σε πολλά σχολεία της χώρας. Πολλά τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, πολλοί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν. Τα προβλήματα χρειάζονται αγώνα, ψυχραιμία και θετική αντιμετώπιση.Oι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιστικές. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται την συμπαράσταση και κατανόηση των γονέων και των παιδιών. Τα προβλήματα με το πέρας της χρονιάς θα αυξάνονται και θα εξαπλώνονται και σε άλλους τομείς της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Χρειάζεται η άμεση και ειλικρινή επικοινωνία και βοήθεια των εμπλεκομένων. Το θετικό σε όλο αυτό το «βάλτωμα», είναι πως οι εκπαιδευτικοί αγκαλιάζουν και γελάνε στα παιδιά. Τίποτα δεν πτοεί την σχέση αυτή. Αμφίδρομη σχέση δύναμης από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά και τούπαλιν. Προσπαθούν να δώσουν ό,τι μπορούν και έχουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Από την πρώτη μέρα ψάχνουν τρόπους να βοηθήσουν με σεβασμό τα άπορα παιδιά. Βρίσκουν προοπτικές να δουλέψουν με μηδαμινά έξοδα. Οι εκπαιδευτικοί δεν το βάζουν κάτω. Τα παιδιά δεν έχουν μόνο νου, αλλά και καρδιά. Ήρθαν τα χρόνια να ασχοληθούμε με το να δώσουμε τροφή στην καρδιά τους, και να πάρουμε ανατροφοδότηση από αυτά. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες μέρες, που θα ακολουθήσουν. Με πολύ δύναμη, ψυχραιμία και αγάπη, εύχομαι για όλους τους εμπλεκόμενους: Καλή σχολική χρονιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com