Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμο έως τα τέλη Φεβρουαρίου...





Έως τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2014 θα έχουν προθεσμία οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις στις δηλώσεις στοιχείων...ακινήτων μέσω του Ε9 χωρίς επιπλέον να κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι φορολογούμενοι δεν προλάβουν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα το Ε9 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να διορθώσουν τα στοιχεία που αφορούν την ακίνητη περιουσία τους από τις αρχές Νοεμβρίου του 2013 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2014. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι όταν τα στοιχεία των ακινήτων του υπόχρεου δεν συμφωνούν με αυτά που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα – δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, τότε θα παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης με υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του οικείου έτους στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Έτσι, στους πίνακες 1 και 2 του Ε9 οι φορολογούμενος θα μπορεί να προσθαφαιρέσει ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο ή δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, αλλά και να τροποποιήσει στοιχεία ακινήτου που είχε δηλώσει στον πίνακα 1 του Ε9 των ετών 2005-2012. 

Τροποποιήσεις στο Ε9 χωρίς κυρώσεις θα μπορούν να κάνουν και όσοι φορολογούμενοι έχουν κάνει λάθη στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, αλλά δεν έχουν προλάβει να υποβάλουν διορθωτικό ή συμπληρωματικό Ε9.
Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης-εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ, θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων. 

Την ίδια στιγμή, πάντως και ενόψει της επιβολής του νέου, ενιαίου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος προβλέπει για πρώτη φορά και την φορολογία οικοπέδων, καταγράφεται έντονη σύγχυση στους κατόχους ακινήτων (κτισμάτων) σε οικόπεδα, για το εάν και πώς πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους καθώς και με ποιο τρόπο τελικά αυτή θα φορολογηθεί. 

xrimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com