Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

"REMOTE UNIT OPERATION"... WSJ: Το FBI παρακολουθεί υπόπτους μέσω "έξυπνων κινητών" και λάπτοπ!



Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τελευταία η χρήση εργαλείων επιτήρησης, στο πλαίσιο δικαστικών αποφάσεων, με το FBI να έχει στην κατοχή του όλα τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρειάζεται για να ενεργοποιεί τα μικρόφωνα σε Android smartphones και λάπτοπ και να καταγράφει τις συνομιλίες μας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της WSJ, οι πράκτορες αναζητούν τρόπους ώστε να έχουν πρόσβαση σε επικοινωνίες υπόπτων που έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μορφές online chat και εργαλεία κρυπτογράφησης.
Όπως αναφέρεται η ομάδα του FBI που έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτού του είδους τις έρευνες ονομάζεται "Remote Unit Operation". Οι αξιωματούχοι με αυτές τις αρμοδιότητες έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν εργαλεία επιτήρησης σε υπολογιστές από απόσταση,χρησιμοποιώντας ένα έγγραφο ή ένα link το οποίο, αν κάποιος κάνει κλικ ή το ανοίξει, ενεργοποιεί κακόβουλο λογισμικό. Σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση λογισμικού παρακολούθησης επιτυγχάνεται και με φυσική πρόσβαση σε μηχανήματα, με τη βοήθεια κάποιου USB flash drive που επίσης περιέχει κακόβουλο υλικό.
Η απάντηση του FBI για όλα αυτά είναι ότι τα εργαλεία του συλλέγουν μόνο "σχετικά δεδομένα" και δεν έχουν ως στόχο την παρακολούθηση των απλών χρηστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com