Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΜΕΣΟ...ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ !!!




Αμετάβλητα ήταν τα ποσοστά της ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης, τον Ιούλιο, ενώ «ανάσα» στο υφεσιακόν χαρακτήρα της κρίσης έδωσε η αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικό κλίματος, τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στις χώρες της Ευρωζώνης, παρουσίασε ανάκαμψη, για τέταρτο συνεχή μήνα. Η τάση αυτή εντοπίζεται, ιδιαιτέρως, στη Γερμανία και στην Ολλανδία, αλλά και σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.
Ωστόσο, η ανεργία παραμένει σταθερός «πολέμιος» της Ευρωζώνης,  όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κατά μέσον όρο, κυμάνθηκε, τον Ιούλιο, στο 12,1%, παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. παρέμεινε, επίσης, αμετάβλητη στο 11%.
Ο μέσος όρος ανεργίας στους άνδρες ήταν 11,9%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 24%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).
Οι χώρες, στις οποίες κατεγράφη η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Ελλάδα (από 23,8%, σε 27,6%), η Κύπρος (από 12,2%, σε 17,3%) και η Σλοβενία (από 9,3%, σε 11,2%).
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, τα στοιχεία αφορούν, στον Μάιο, οπότε και ανήλθε στο 27,6%, από 27% τον Απρίλιο. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.
Iταλία: Νέο αρνητικό «ρεκόρ» για την ανεργία των νέων
Στο 39,5% ανήλθε η ανεργία των νέων ως 24 ετών στην Ιταλία τον Ιούλιο, ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό, όπως ανακοίνωσε το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, η αύξηση της ανεργίας των νέων ανήλθε σε 4,3%, ενώ σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με τον Ιούνιο, αυξήθηκε κατά 0,4%.

Το συνολικό ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 12%, παρέμεινε δηλαδή αμετάβλητο από τον Ιούνιο, αλλά κατέγραψε άνοδο 0,4% σε ετήσια βάση.

Οι άνεργοι συνολικά στην Ιταλία είναι 3,075 εκατ. πρόσωπα. Το 53% εξ αυτών έχει ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών, ενώ το 55,7% αναζητά εργασία εδώ και πάνω από δώδεκα μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com