Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αντισυνταγματική η εισαγωγή του 35% των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στις στρατιωτικές σχολές...




Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις με τις οποίες θεσπίστηκε η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε ποσοστό 35% των τέκνων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στις στρατιωτικές σχολές. Η απόφαση αυτή βάζει «φωτιά» στις εισαγωγικές εξετάσεις, αφού όσοι έμειναν «έξω» από τη γενική σειρά μπορούν να... προσφύγουν και να διεκδικήσουν μία θέση εξ αυτών που έλαβαν οι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι.

Η απόφαση που εκδόθηκε χθες από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κρίνει πώς η σχετική διάταξη του νόμου 3648/2008 που θεσπίζει ανωτέρω ευεργέτημα υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Το σκεπτικό είναι ότι ο νόμος αυτός εισάγει υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων ευνοϊκή μεταχείριση και εξασφαλίζει υπέρ αυτών μεγάλο ποσοστό (35%) των θέσεων των στρατιωτικών σχολών, περιορίζοντας έτσι τα τέκνα των λοιπών οικογενειών, σε πολύ μικρό, σε σχέση με τον αριθμό τους, ποσοστό θέσεων. Κρίνει το Δικαστήριο πώς παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Πάνω στην απόφαση αυτή μπορούν να «πατήσουν» τώρα όσοι απέτυχαν να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές και ιδίως όσοι είναι στις λίστες των επιλαχόντων και να διεκδικήσουν θέσεις από αυτές που πληρώθηκαν από τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Να σημειωθεί πώς επί δεκαετίες τέκνα πολύτεκνων οικογενειών ελάμβαναν το 35% των θέσεων στις στρατιωτικές σχολές και από το 2008 προστέθηκαν και τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών.

(amyntika.staratalogia,gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com