Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΠΑΓΩΜΑ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...






Συμβιβαστική λύση για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία αναζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι, με στόχο να προστατευθούν όσοι αδυνατούν πραγματικά να αντεπεξέλθουν στο βάρος του στεγαστικού δανείου τους και παράλληλα να καμφθούν οι έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» το ζήτημα θα εξεταστεί κατά τις συζητήσεις που θα έχουν μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, στο πλαίσιο της κυβερνητικής προετοιμασίας για τη ΔΕΘ.

Κατά τις ίδιες πηγές που, επικαλείται η εφημερίδα, οι δύο αρχηγοί θα επιδιώξουν να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο με το οποίο θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την τρόικα και θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή, από τη στιγμή που θα κριθεί απαραίτητη μια νομοθετική ρύθμιση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι «η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο».

«Αυτό» πρόσθεσε, «δεν θα βοηθούσε κανέναν, ούτε τις τράπεζες που θέλουν να ρυθμίζονται και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να “σκοτώνονται” τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου»

Σ. Κεδίκογλου: Προτεραιότητα η προστασία ευαίσθητων ομάδων

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα η προστασία των ευαίσθητων» τονίζοντας πως κυρίαρχος στόχος για την κυβέρνηση είναι η προστασία των ανέργων και των πολυτέκνων και γενικότερα όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Αντιθέτως υποστήριξε ότι όσοι μπορούν, πρέπει να πληρώσουν. 

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει», επισήμανε.

Αδ. Γεωργιάδης: Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό

«Εγώ θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη, γιατί εγώ είμαι υπουργός Υγείας, δεν έχω αρμοδιότητες σε αυτά. Θα μιλήσω ως βουλευτής και όχι ως υπουργός» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, «Όλοι όσοι ανελαστικά λένε ότι δεν πρέπει να ανοίξει καθόλου αυτή η συζήτηση και δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε καμία έστω μερική άρση της υψηλής αξίας των ακινήτων θα αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη για δύο πράγματα: 

Πρώτον, όσο δεν μπορεί να γίνει πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία δεν μπορούν οι τράπεζες να δώσουν στεγαστικά δάνεια, άρα δεν μπορεί να πάρει μπρος η οικοδομή και να πέσει η ανεργία στους κλάδους γύρω από την οικοδομή.

Δεύτερον, όσο διαρκεί η ολοσχερής απαγόρευση φουσκώνει η λεγόμενη “φούσκα των ακινήτων” και αν σκάσει αυτή δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην αγορά των ακινήτων. Στην πραγματικότητα θα εκμηδενισθούν οι αξίες των ακινήτων όλων των Ελλήνων πολιτών. Άρα, όποιος αντιμάχεται ανελαστικά, δήθεν από ευαισθησία προς τους φτωχούς, αυτό το μέτρο, σημαίνει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη» και ο υπουργός Υγείας: «Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com