Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων: Δημεύστε τώρα την περιουσία των Ελλήνων !!!





Θρασύτατη πρόκληση από τους Γερμανούς βιομήχανους που ζητούν δήμευση της ελληνική περιουσίας.
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Γερμανοί εναντίον της Ελλάδας ζητώντας ανερυθρίαστα εκποίηση των πάντων στην Ελλάδα.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας και μετράει ήδη 5 χρόνια ύφεσης, η Γερμανία βάζει στο μάτι τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και διά στόματος του Συνδέσμου Βιομηχάνων ζητά και τα «ασημικά» της χώρας.
Ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων επαναφέρει την πρότασή του περί αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων.
Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, όπως αναφέρει.
«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο κ. Γκρίλλο.
Επικρίνει παράλληλα τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.
Ουσιαστικά, αντί χρημάτων οι εταίροι της Ελλάδας προσφέρουν... ανάπτυξη, καθώς υπόσχονται πως μόλις αγοράσουν -κοψοχρονιά- τις ελληνικές εταιρίες, τότε θα ανοίξουν οι στρόφιγγες της ρευστότητας από την Ευρωζώνη και θα ξεπαγώσουν οι διαδικασίες για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Ουσιαστικά επιχειρούν, με το "καρότο" της ανάπτυξης να πιέσουν τους κυβερνητικούς εταίρους, να δεχθούν την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε πολύ χαμηλές τιμές.



newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com