Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελληνίδα MANA – όχι, δεν βαριέται!!!


Ένα  άρθρο με τίτλο: Η Ελληνίδα μάνα δεν βαριέται…    διάβασα και στο νου μου ήρθαν πολλές μάνες που είναι αληθινές ηρωίδες του σήμερα και κάνουν ΠΟΛΛΑ για χάρη των παιδιών τους (ότι γράφω παρακάτω δεν είναι υπερβολικό, υπάρχουν μάνες σημερινές που τα κάνουν όλα αυτά! Τις ζηλεύω και προσπαθώ να τις μοιάσω, έστω στο ελάχιστο).
Η Ελληνίδα μάνα :
*τώρα που η κρίση έφερε αναγκαστικά τη λιτότητα σε όλα τα σπίτια, την αντιμετωπίζει ως ευκαιρία και ως πρόκληση να απαλλαχτεί από περιττές μέριμνες και φροντίδες και να κρατήσει τα ουσιαστικά. Να τι κάνει
*δεν βαριέται να ζυμώσει η ίδια το ψωμί της οικογένειας, για να μην ταΐζει τα παιδιά της συντηρητικά και βελτιωτικά.
*εκτός από το καθημερινό φαγητό, που μπορεί να είναι απλό αλλά υγιεινό, ετοιμάζει τα γλυκά, τις πίττες, τα κουλουράκια για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Από κοντά και τα παιδιά, συμμετέχουν στην μαγειρική και μαθαίνουν να εκτιμούν το σπιτικό φαγητό και να μην ζηλεύουν το ¨πλαστικό¨.
*προτιμάει να μην πάρει ένα ακόμα φόρεμα, ένα ακόμα ζευγάρι παπούτσια, για να πληρώσει το φροντιστήριο του παιδιού της. Και δεν αισθάνεται να στερείται, αλλά το κάνει με χαρά, γιατί το κάνει για το παιδί της
*Για να βοηθήσει τα παιδιά στα μαθήματα του σχολείου, θυμάται ξανά τα Αγγλικά, τα Μαθηματικά, τη Φυσική και μαθαίνει από την αρχή Γαλλικά και μουσική.
*Αν έχει αυλή, βάζει λίγες κότες, μια κατσικούλα για να έχει φρέσκα αυγά, κρέας,  γάλα, ακόμα και τυρί φτιάχνει.
*Και αν ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει πιάσει τσάπα και χώμα και τα δάχτυλά της είναι μαθημένα να χτυπούν μόνο τα πλήκτρα του υπολογιστή και του πιάνου, δεν λυπάται τα χέρια της. Πιάνει την τσάπα, φυτεύει, σκαλίζει, ποτίζει και ταΐζει τα παιδιά της με λαχανικά από τον κήπο τους.
Τα παιδιά χαίρονται με τα ζωάκια, τα αγαπούν και τα φροντίζουν, τα έχουν σαν κατοικίδια .Ανακατεύονται με το χώμα τις λάσπες και τα φυτά και μαθαίνουν τα τρώνε φασολάκια και μελιτζάνες, αφού τα ίδια τα πότισαν!
*Από το υστέρημα της οικογένειας, θα δώσει λίγα χρήματα σε μια άλλη μάνα που δυσκολεύεται περισσότερο. Θα βάλει στο χέρι του παιδιού της ένα κέρμα για να ρίξει στο καλαθάκι του ζητιάνου, μαθαίνοντάς του έμπρακτα την ελεημοσύνη. Ό,τι δεν χρειάζονται τα παιδιά από ρούχα και  παιχνίδια, θα τα ξεχωρίσει μαζί με τα παιδιά και θα τα δώσει εκεί που τα χρειάζονται πραγματικά.
*Προτιμάει να κουραστεί λίγο περισσότερο, αλλά δεν θα στείλει το μικρό της στον παιδικό σταθμό εάν δεν εργάζεται, δεν θα τα αφήσει μπροστά στις οθόνες με τις ώρες για να έχει την ησυχία της. Ούτε η ίδια καταδέχεται να βλέπει όλες τις αθλιότητες που σερβίρουν τα κανάλια.Θα βρει δραστηριότητες για να τα απασχολήσει δημιουργικά και να γεμίσει ευχάριστα το χρόνο τους.
*Θα φέρει με χαρά έναν ακόμα άνθρωπο στον κόσμο, θα το μεγαλώσει με το γάλα της, και θα γεμίσει την ψυχούλα του με Χριστό και Ελλάδα.
*Ενώ δεν αναφέραμε καθόλου τον πατέρα, είναι αυτονόητο ότι είναι συνοδοιπόροι στον αγώνα της οικογένειας. Και στις δύσκολες όμως περιπτώσεις που μόνη της μεγαλώνει τα παιδιά της, ο ηρωισμός της είναι ασύγκριτος…
.
Η ελληνίδα μάνα ανάβει καθημερινά το καντήλι μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς και δέεται για την οικογένειά της και τον κόσμο όλο.
Και η Παναγιά δεν την αφήνει. Της δίνει τη δύναμη και την αντοχή να μεγαλώσει τα παιδιά της και να τα χαρεί . Άξιους Έλληνες, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας.



























borders

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com