Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«Follow the money» !!!Μάχη κατά της φοροδιαφυγής με 4.000 φοροελεγκτές.



Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με αιχμή του δόρατος το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis και τους 4.000 φοροελεγκτές θέτει σε εφαρμογή το επομενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλήσει έσοδα.


Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βασίζεται στην αμερικανική φιλοσοφία «follow the money», δηλαδή να ακολουθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την πορεία του χρήματος και την εξέλιξη του πλούτου και στην συνέχεια να συγκρίνουν με τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν έχει γίνει φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο στόχαστρο των 4.000 φοροράμπο θα μπουν στο επόμενο διάστημα πολίτες που έχουν αναγράψει στην φορολογική δήλωσή τους ποσά από δωρέες, πωλήσεις ακινήτων, ρευστοποίηση μετοχών, και άλλων επενδυτικών προϊόντων.

Θα προηγηθεί ένα πρώτο ξεκαθάρισμα από το ηλεκτρονικό σύστημα Elenxis βάσει καθορισμένων συντελεστών κινδύνου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com