Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ! στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Με την απειλή Αλβανών κακοποιών ζουν στα ακριτικά χωριά...



Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών χωριών, καθώς έχουν μείνει ανυπεράσπιστοι από τις εγκληματικές ενέργεις Αλβανών κακοποιών.

Διογκώνονται τα προβλήματα στα ελληνοαλβανικά σύνορα που καθημερινώς απειλούνται από Αλβανούς ληστές. 

Συγκεκριμένα, ουκ ολίγα σπίτια έχουν παραβιαστεί, ενώ το τραγικό της υπόθεσης ότι πολλοί ηλικιωμένοι έχουν χάσει την ζωή τους στην προσπάθεια να προστατεύσουν τους κόπους μιας ζωής. 

Από την πλευρά της Καστοριάς, η κοινότητα Κομνηνάδων, του Δήμου Νεστορίου, έχει αναφέρει δεκάδες ληστείες και δύο φόνους ηλικιωμένων το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα,  στα 53 χιλιόμετρα της συνοριακής γραμμής με την Αλβανία από τον νομό Καστοριάς υπάρχουν σήμερα μόνο δύο επανδρωμένα στρατιωτικά φυλάκια! 

Είναι αδύνατο να φυλαχθεί όλη αυτή η έκταση από ελάχιστους στρατιώτες και λίγους αστυνομικούς (σημειωτέον ότι η αστυνομική δύναμη Καστοριάς μειώθηκε κατά 60 άτομα, τα οποία μετακινήθηκαν στον Εβρο). 

Λίγο πιο πέρα, στα σύνορα προς Ιωάννινα και στο ύψος της Κακαβιάς, τελευταία δολοφονήθηκαν τρεις ηλικιωμένοι στα Κτίσματα, ενώ πολλές ληστείες γίνονται καθημερινά στην γύρω περιοχή. 

Κι εκεί υπάρχουν μόνο δύο φυλάκια (Κακαβιά και Δρυμάδες) όπου ο αριθμός στρατιωτών είναι ελάχιστος και οι αστυνομικοί ελάχιστοι να προτατεύσουν την τοπική κοινωνία.

firmani.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com