Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Κύμα μαζικής φυγής στελεχών των Ε.Δ.



Στον Στρατό Ξηράς από τη 1η μέχρι τις 26 Ιουνίου είχαν υποβάλλει παραίτηση 849 στελέχη, 606 αξιωματικοί και 243 υπαξιωματικοί.


 Για να υπάρξει συγκριτικό μέγεθος, το έτος 2012 οι παραιτήσεις στο Στρατό Ξηράς ήταν 808, δηλαδή περίπου, όσες και οι παραιτήσεις τον Ιούνιο του 2013. 
Στην Πολεμική Αεροπορία,  έχουν φύγει παραιτούμενοι από την αρχή του χρόνου και μέχρι 20 Ιουνίου, 465 στελέχη από τα οποία 433 αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και 13 ιπτάμενοι.


Στο Πολεμικό Ναυτικό οι παραιτήσεις στελεχών (αξιωματικών και υπαξιωματικών) στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ξεπερνούν τις 200.
Ο αριθμός των παραιτήσεων των στρατιωτικών  αναμένεται να αυξηθεί δραματικά κατά τους επόμενους μήνες. Όλοι όσοι παραιτούνται, έχουν συμπληρώσει τις  αναγκαίες προϋποθέσεις και συνταξιοδοτούνται.
 
Τα αίτια της φυγής των στρατιωτικών από την ενεργό υπηρεσία είναι κυρίως οικονομικά. Έχει γίνει δραστική περικοπή του εφάπαξ, για όσους θα συνταξιοδοτηθούν το 2014. Η εξέλιξη αυτή, οδηγεί ακόμη περισσότερους  στρατιωτικούς γρηγορότερα στην έξοδο από το στράτευμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
 
1. Ταξίαρχοι και συνταγματάρχες που έχουν συμπληρώσει 31 χρόνια υπηρεσίας και πάνω, έχουν επιφυλάξεις, αν θα  διασφαλίσουν το  εφάπαξ τους που έχει απομείνει, μετά την περικοπή κατά 45%.
 
2. Μέχρι στιγμής οι ταξίαρχοι έχουν χάσει ήδη 18.000 από το εφάπαξ και οι συνταγματάρχες 13.000. 

Πάντως, οι αθρόες παραιτήσεις ικανών και έμπειρων στελεχών και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν αυτονόητες συνέπειες στο Αξιόμαχο και το Ηθικό του Στρατεύματος.  
 
Χρήστος Καπούτσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com