Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Θα ρίξουν ευθύνες στον στρατό αν οι Αλβανοί δραπέτες ξεφύγουν;



Ελπίζουμε οι φόβοι και οι ανησυχίες που εκφράζονται από αστυνομικές πηγές ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες πιθανόν να έχουν καταφέρει να περάσουν σε αλβανικό έδαφος να μην επιβεβαιωθούν. Αν όμως αυτό αποδειχτεί αλήθεια τότε ελπίζουμε οι ευθύνες να μην “φορτωθούν” εκεί που δεν ανήκουν. 



Καμία επιχείρηση δεν έχει εξασφαλισμένη επιτυχία . Πάντα υπάρχει το ρίσκο κάτι να μην πάει καλά. Και γι΄ αυτό επαναλαμβάνουμε αν οι Αλβανοί κατορθώσουν να ξεφύγουν θα πρέπει με απόλυτη ψυχραιμία να ασκηθεί κριτική . Και πάνω απ΄ όλα να βγουν διδακτικά συμπεράσματα για όλους.

Η υπόθεση αφορά άμεσα το ΓΕΕΘΑ . Η εμπλοκή στρατιωτικού τμήματος στην επιχείρηση έγινε με την δική έγκριση και με την “δικαιολογία” ότι “ οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας δεν είναι εκαπιδευμένες σε ορεινό αγώνα”. Άρα ας αναλάβουν οι Ειδικές Δυνάμεις του στρατού . 

Προχθές όλα με την εξόντωση δύο Αλβανών όλα ήταν καλά και το κλίμα “πανηγυρικό”. Ελπίζουμε ότι αν η υποθεση “στραβώσει” δεν θα πάμε στο άλλο άκρο και κυρίως δεν θα επιχειρηθεί να “φορτωθεί” μέρος της ευθύνης στους στρατιωτικούς. Το συνηθίζουμε εδώ στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν ,ούτε να αντιδράσουν.

Αυτό το ενδεχόμενο η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι δεν το σκέφθηκε όταν πρόθυμα έλεγε άλλο ένα “ναι”.

Η υπόθεση της καταδίωξης των δραπετών άνοιξε και την συζήτηση περί επανασύστασης της χωροφυλακής. Χρήσιμη θα είναι η συζήτηση αρκεί να γίνει σοβαρά και υπεύθυνα κι όχι με “παρελθοντολογίες” . Αυτό το τελευταίο αφορά όλες τις πλευρές “δεξιές και αριστερές”. Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι η κουβέντα δεν ανοίγει για να δούμε τι πραγματικά μας λείπει και να το καλύψουμε αλλά γίνεται με άλλο σκεπτικό και αναμνήσεις. Απ΄ όλους. Κι έτσι σοβαρή συζήτηση και κυρίως έργο δεν μπορεί να γίνει. onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com