Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο Μητσοτάκης φοβήθηκε τους αποσπασμένους και φέρνει νέα ρύθμιση...





Ο θόρυβος που προκλήθηκε για τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία και βουλευτές, προκάλεσε την έντονη ανησυχία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στην κυβέρνηση και για το λόγο αυτό έσπευσαν αμέσως να αποσύρουν τη νομοθετική διάταξη η οποία ουσιαστικά πριμοδοτούσε τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και είναι αποσπασμένοι και δεν τους εξαιρούσε όπως προέκυψε.

Επειδή όμως προκλήθηκε αναστάτωση αποσύρθηκε η διάταξη από το πολυνομοσχέδιο και όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κατατεθεί νέα ρύθμιση στην οποία δεν θα υπάρχει η διατύπωση ότι για την αποτίμηση προσόντων στη διαθεσιμότητα ή στην κινητικότητα θα μετράει ως θετικό κριτήριο η θητεία τους είτε σε υπουργικά γραφεία, είτε σε κοινοβουλευτικές και γραμματείες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε:

"Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, νομοτεχνική βελτίωση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών "Φορολογία Εισοδήματος, Επείγουσα Εφαρμογή του Νόμου 4046/2012 και του Νόμου 4127/2013 και άλλες διατάξεις", με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στις διατάξεις του ΠΔ 63/2005".

Στο πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά δεν εξαιρούνται οι αποσπασμένοι από το καθεστώς της κινητικότητας ή της διαθεσιμότητας, αλλά το γεγονός πως ήταν αποσπασμένοι αποτελούσε κριτήριο θετικό και επομένως ήταν σε ευνοϊκότερη θέση σε σχέση με κάποιον που δεν είχε αυτό το κριτήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com