Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς ανασταίνει το ΠΑΣΟΚ».....



Τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε μηναίο περιοδικό.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «απολύτως απαραίτητη» τη δημιουργία κυβέρνησης αφού «το τελευταίο πράγμα το οποίο ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι να μπει σε περιπέτειες».
Με βάση τις δημοσκοπήσεις, θεωρεί μάλιστα ότι αν δεν κατόρθωναν να δημιουργήσουν κυβέρνηση τα δύο κόμματα «θα πηγαίναμε σε εκλογές, και πιθανότατα σε απανωτές εκλογές», κάτι που «θα ήταν η οριστική ταφόπετρα για την ελληνική οικονομία». Θεωρεί ότι «για να έχουμε σήμερα μια ελπίδα και μια προοπτική χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα».
-Πώς είδατε την υπουργοποίηση του Κυριάκου;
«Σωστή. Ξέρω ότι κάθεται σε μια ηλεκτρική καρέκλα επάνω, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στην καθαρότητα του λόγου του. Ο Κυριάκος είναι καθαρός στο λόγο του, δεν είναι η κατηγορία του πολιτικού του "ναι μεν αλλά". Ούτε είναι ο στρογγυλός πολιτικός που είναι μια μπάλα που ποτέ δεν λέει τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος με απόψεις και νομίζω ότι είναι σκληρά δουλευταράς. Νομίζω ότι μπορεί να κάνει δουλειά».
-Η έξοδος της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση πιστεύετε ότι ήταν μια αναγκαστική επιλογή για τον κ. Κουβέλη; Προκλήθηκε από τον πρωθυπουργό σε βαθμό που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο;
«Υπάρχει μια αμερικανική έκφραση που λέει ότι χρειάζονται δύο για το ταγκό. Νομίζω ότι και οι δύο έχουν ευθύνες σε αυτή την ιστορία και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κουβέλης, και είναι κρίμα, διότι και για τη ΔΗΜΑΡ η εξέλιξη δεν ήταν θετική, αλλά και για εμάς δεν είναι θετική. Κοινωνικά τα τρία κόμματα είχαν μεγαλύτερη παρεμβατικότητα απ' ότι μόνο τα δύο».
-Πάντως, αυτή η κίνηση θα μπορούσε, εννοώντας από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά να σημάνει ότι ανέστησε το ΠΑΣΟΚ.
«Ε, δεν είναι η πρώτη φορά».
-Θεωρείτε τις γερμανικές εκλογές ορόσημο για την πορεία της Ευρώπης;
«Δεν νομίζω ότι είναι οι γερμανικές εκλογές αυτές που θα είναι ορόσημο. Κατά τη γνώμη μου. Κατά τη γνώμη μου, ορόσημο θα είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές. Αν οι κοινωνίες της Ευρώπης λειτουργήσουν με τη λογική ότι βγάζουμε το άχτι μας για εθνικούς λόγους και στέλνουμε τον κάθε Καραγκιόζη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Καραγκιόζηδων και θα έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία αυτής της Ευρώπης την οποία με κόπο χτίσαμε».


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com