Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Λουκέτο» στο 625 Τ.Π. Ιωαννίνων και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας;



Ασαφείς παραμένουν οι προθέσεις του Υπ. Εθνικής Άμυνας.


• Ασαφείς παραμένουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το μέλλον των στρατιωτικών μονάδων που διαθέτει η Ήπειρος. 
 
Το γεγονός αυτό επιτείνει την αγωνία τόσο των κατοίκων ακριτικών περιοχών, όσο και των στρατιωτικών που υπηρετούν σήμερα σε τάγματα της Ηπείρου, καθώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον!

Το σίγουρο είναι ότι η 8η Μεραρχία ουσιαστικά υποβιβάζεται σε Ταξιαρχία, διαδικασία την οποία ο Υφυπουργός Εθν. Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης ομολογουμένως πολύ διπλωματικά «βάφτισε»… αναδιοργάνωση κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Φούρκα της Κόνιτσας!

Θα έχουμε απώλειες

 
Κατά τα άλλα, ενώ ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε από την περιοχή μας ότι διατηρούνται το 583 Τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα και το 628 Τάγμα στους Φιλιάτες, φαίνεται πως θα υπάρξουν τελικά σημαντικές απώλειες για την Ήπειρο σε στρατιωτικές μονάδες, αφού πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν να οδεύουν προς το «λουκέτο» τόσο το 625 Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων όσο και το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Άρτας.

Η Ένωση Στρατιωτικών
 
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή της (που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιώργος Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματές Ευάγγελος Λίτσιος, προς τον Αθανάσιο Δαβάκη τον καλεί να διαψεύσει τα περί κλεισίματος του 625 Τ.Π. και του ΚΕΝ Άρτας. 

Η Ένωση στην επιστολή της υπενθυμίζει στον Υφυπουργό τις πρόσφατες δηλώσεις του από την περιοχή μας ότι δηλαδή «η 8η Μεραρχία στα Γιάννινα αναδιοργανώνεται σε Ταξιαρχία χωρίς να επηρεάζεται η επάνδρωσή της σε προσωπικό, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται όπως οι σχηματισμοί του στρατού μας στον Έβρο». 

Τον καλεί λοιπόν να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που μιλούν για «λουκέτο» στις δύο τοπικές στρατιωτικές μονάδες οι οποίες προαναφέρθηκαν, τονίζοντας με έμφαση πως αυτά «έχουν δημιουργήσει νέο κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Ηπείρου, καθώς και στις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν ή πρόκειται να μετατεθούν στην Ήπειρο».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

  ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com