Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Επιχειρησιακή εκπαίδευση τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού (βίντεο)!!

H Διεύθυνση Ιππικού-Τεθωρακισμένων (ΔΙΤ) ποτέ δεν σταμάτησε να  εκπλήσσει ευχάριστα.


Αυτή τη φορά, η ΔΙΤ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με αποσπάσματα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση των πληρωμάτων αρμάτων μάχης Leopard 1 A5, Leopard 2 A4 και HEL με στιγμιότυπα απο τις βολές στο πεδίο βολής αρμάτων Ξάνθης και πεδίου βολής Αετός στην Αλεξανδρούπολη.

Βολή βλήματος 120 χιλιοστών από άρμα μάχης Leopard 2 HEL στο πεδίο βολής “Αετός” στην Αλεξανδρούπολη. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Στο βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα (στο 00:18) από το βλητικό υπολογιστή του πυροβολητή μέσω του συστήματος Παρακολούθησης Βολών με Πραγματικά Πυρά (LFME).
Σύμφωνα με τον ιστότοπο helleniced.wordpress.com,τον Ιανουάριο 2006 έγινε η εγκατάσταση και οριστική παραλαβή του συστήματος Παρακολούθησης Βολών με Πραγματικά Πυρά (LFME). Το σύστημα αποτελείται από κλωβό, θέση εκπαιδευτού, εξοπλισμό αρμάτων, μονάδα παρακολούθησης με πίνακα σκόπευσης και μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος. Το ολοκληρωμένο σύστημα παρέχει ταυτόχρονη επιτήρηση με σύστημα τηλεόρασης έως και τεσσάρων αρμάτων (LE01A5, LE02A4, LE02HEL), μετάδοση εικόνας βίντεο προς τη θέση εκπαιδευτού, απεικόνιση δεδομένων συστήματος των οπλικών συστημάτων, αποθήκευση πληροφοριών εικόνας βίντεο και ήχου και έλεγχο της μονάδας παρακολούθησης στόχων. Η διαδικασία όλης της δραστηριότητας καταγράφεται εσωτερικά και εξωτερικά με εικόνα και ήχο και με δυνατότητα επιλεκτικής εστίασης. Οι καταγραφές μπορούν να επαναπροβληθούν σε διάφορες διαμορφώσεις. Γίνονται κατανοητά τα οφέλη για την εκπαίδευση διότι τα λάθη αφού καταγραφούν, θα επισημανθούν και θα αναλυθούν στην ενημέρωση των πληρωμάτων μετά το τέλος των βολών από τους αξιωματικούς εκπαιδευτές.
Οι βολές στο βίντεο ξεκινούν με το Leopard 2 HEL, έπειτα με το Leopard 1 A5 (στο 00:50), όπου έχει τοποθετηθεί μία εσωτερική κάμερα στο πίσω μέρος του πύργου, η οποία καταγράφει τις ενέργειες του γεμιστή καθώς γεμίζει το πλήρως σταθεροποιημένο πυροβόλο των 105 χιλιοστών, στο 01:32 δείχνει τη φόρτωση διατρητικού βλημάτων 120 χιλιοστών σε άρματα Leopard 2 A4, τα οποία εν συνεχεία κινούνται σε σχηματισμό εκτελώντας βολές με τα πυροβόλα και τα συζυγές πολυβόλα τους .
Το βίντεο κλείνει με την εκτέλεση βολών, με μεγάλη ταχύτητα και υψηλής ακριβείας, άρματος Leopard 2 HEL της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας “Δορύλαιο”κατά τη διάρκεια της άσκησης “ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2013″ στο Πεδίο Βολής Αετός στην Αλεξανδρούπολη. Στο βιντεο καταγράφονται οι κινήσεις του γεμιστή, 11 δευτερόλεπτα χρόνος γέμισης !!!, αλλά και με την μορφή υποτίτλων του παραγγέλματος βολής.
Αυτα τα βίντεο μπορούν να γίνουν πολύ καλά εκπαιδευτικά βοηθήματα για το βασικό επίπεδο εκπαίδευσης των αρματιστών.
Μπράβο!

Εύχομαι την επόμενη φορά, η ΔΙΤ να ανεβάσει τον πήχη και δημοσιοποιήσει βίντεο με κινήσεις σχηματισμών αρμάτων με καλύτερη ανάλυση και περισσότερες σκηνές χωρίς μουσική υπόκρουση, να ακούγονται οι βολές των πυροβόλων και πολυβόλων και οι κινητήρες ακόμη πιο δυνατά και καθαρά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com