Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ‼!



50.000 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΖΑ‼!


Με την υπενθύμιση ότι "όλοι μιλάμε ελληνικά" ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε και δίνοντας αρκετά παραδείγματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμά την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα, μέσω της σελίδας της στο Facebook.
"Σήμερα γιορτάζουμε την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα" αναφέρει η σελίδα της Κομισιόν προσθέτοντας: "Οι περισσότεροι από σας πιθανόν δεν γνωρίζετε πως το επίθετο 'ολυμπιακός' προέρχεται από την ελληνική μυθολογία".
Υπάρχουν ωστόσο 50.000 άλλες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα, αναφέρει η σελίδα παραπέμποντας σε πίνακα με τις πιο συνηθισμένες από αυτές.
Χαρακτηριστικά στο "α" βρίσκονται οι λέξεις angel, aerial, academy κ.α. ενώ στο "ω" βρίσκονται λέξεις όπως ocean, horoscope κ.α.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια των χρηστών.
Ένας αναφέρει ότι η λέξη "κιμονό" βγαίνει από το "χειμώνας", άλλος επισημαίνει ότι τα ελληνικά και τα λατινικά είναι οι "μητέρες – γλώσσες", ενώ ένας άλλος αναρωτιέται "η τρόικα είναι ελληνική λέξη;".

makelio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com