Κυριακή 12 Μαΐου 2013

"Η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την οικονομική υποδούλωση της Κύπρου"




Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επικαλούμενος δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο και όσα εντός και εκτός Κύπρου αναφέρονται, δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο «να εκμεταλλευθεί η Τουρκία την οικονομική υποδούλωση του λαού μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προωθήσει τη διχοτομική της πολιτική σε βάρος της Κύπρου». Λόγοι, είπε, υπάρχουν πολλοί: είναι οι διαχρονικοί στόχοι της Τουρκίας και των ισχυρών συμμάχων της που ουδέποτε εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους για διαμελισμό του τόπου μας. «Είναι τα τεράστια συμφέροντα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή τα οποία επενδύουν σε μια Κύπρο γονατισμένη για να μπορούν να εκμεταλλευθούν ανεμπόδιστα τα τεράστια ενεργειακά της αποθέματα», ανέφερε.
Όλα αυτά, συνέχισε, «δεν πρέπει να τα αγνοούμε όταν συζητάμε για το ποιο θα είναι το μέλλον της Κύπρου μέσα στο Μνημόνιο και τη μέγγενη του δυσβάστακτου οικονομικού χρέους».
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση, δήλωσε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε ότι από τη μια, η Τουρκία βαθαίνει την οικονομική της κυριαρχία στα κατεχόμενα και σφίγγει τη θηλιά γύρω από τους Τουρκοκύπριους και από την άλλη, η ελληνοκυπριακή κοινότητα, μετά από τη συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup ετοιμάζεται να μπει σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας και οικονομικών αδιεξόδων.
Οι πραγματικά κρίσιμες για την οικονομία συνθήκες, φαίνεται, σημείωσε, πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις πριν από το φθινόπωρο του 2013. Οι προεκλογικές θέσεις, που εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης για το Κυπριακό, δήλωσε ο γγ. του ΑΚΕΛ «μάς προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Δεν θα προτρέξουμε όμως σε κριτική. Θα αναμένουμε να δούμε πώς θα χειριστεί το Κυπριακό στην πράξη», πρόσθεσε.
Αν όμως η τουρκική πλευρά, είπε ο κ. Κυπριανού, συνεχίσει να επιμένει στη συνομοσπονδιακή λογική και στις απαράδεχτες θέσεις της, «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», επισήμανε.onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com