Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται από την τουρκική προκλητικότητα-Ο Τούρκος καναλάρχης ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα !!!




Είχε συναντηθεί με Τσίπρα - Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων».

Πολλά ακούστηκαν για την περίφημη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας-Ελλάδος προ μηνών με τον Τούρκο καναλάρχη και αγαπημένο «παιδί» της κυβέρνησης Ερντογάν, Ατζούν Ιλίτζαλι.

Ο τελευταίος με δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία αγοράς τηλεοπτικής άδειας στη χώρα μας, αν και η κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί μετά την κριτική που ασκήθηκε. Κι ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται από την τουρκική προκλητικότητα στο ανατολικό Αιγαίο και τις παράλογες διεκδικήσεις στις Οινούσσες, όπως δημοσίευσε σήμερα το ειδικό ενημερωτικό newsletter του χώρου των media Business Today, ο Τούρκος καναλάρχης ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα, λίγο προτού μάλιστα οριστικοποιηθεί η τελική προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στο εγχώριο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» και συστάθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Στον σκοπό της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η παραγωγή, η μορφοποίηση παραγωγής, η εφαρμογή και εκμετάλλευση ραδιοφωνικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες οπτικοακουστικής μετάδοσης.

Επίσης, το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που σχετίζονται με πρακτικές διαφήμισης, μάρκετινγκ και ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών. Ακόμη, η εταιρεία μπορεί να αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα επιχειρήσεις που ασκούν όμοια ή παρεμφερή δραστηριότητα στο εξωτερικό, καθώς και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, που δραστηριοποιούνται ή ασκούν εκμετάλλευση ή επενδύουν στους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, ραδιοφωνίας και κινηματογραφικής παραγωγής.


Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), ο Ατζούν Ιλίτζαλι (Πρόεδρος του Δ.Σ) και ο συμπατριώτης του, Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ).

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι έγινε ευρέως γνωστός στη χώρα μας πριν από μερικούς μήνες, όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία και δήλωσε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για επιχειρηματική είσοδό του στην ελληνική αγορά και απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Ο κ. Ιλίτζαλι κατέχει το 70% του καναλιού 8 στην Τουρκία και εταιρεία παραγωγής reality games και τηλεπαιχνιδιών. To υπόλοιπο 30% του ΤV8 ανήκει στον κολοσσό της τουρκικής αγοράς, όμιλο Dogus, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής σκηνής της γείτονος χώρας, ενώ έχει παρουσία και στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαγοράσει το 50% της μαρίνας Φλοίσβου και τη μαρίνα της Μυτιλήνης.

Σε μια φαση, πάντως, που η Τουρκία εμφανίζεται προκλητική, το να έρχεται να ιδρύει ένας επιχειρηματίας των ΜΜΕ εταιρεία στην χώρα μας, σημαίνει πως λογικά έχει λάβει εγγυήσεις για να πράξει κάτι τέτοιο. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργο είναι εάν έχει υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση και σε ποιο βαθμό κι επίπεδο. Γιατί κακά τα ψέματα: δεν μπορεί να ήρθε τυχαία ο Τούρκος επενδυτής στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com