Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

"Οι φόροι θα επιβαρύνουν μόνο όσους... πίνουν, καπνίζουν και βγαίνουν για καφέ!!!!!!!!"........


Θαυμάστε... σκεπτικό: Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες [...] προσπαθήσαμε το 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη.
Περισσότερο χρόνο στη Βουλή και, κατά τα φαινόμενα, πολύ λιγότερο εκτός αυτής -πράγμα που, ενδεχομένως, θα ήταν απαραίτητο, προκειμένου να... ανανεώσει την επαφή της με την πραγματικότητα- φαίνεται πως περνάει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Ενδεικτικές ως προς τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις που έκανε σήμερα η κυρία Θεοπεφτάτου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, προσπαθώντας να εξηγήσει το σκεπτικό της κυβέρνησης για το «χαράτσι» σε μπύρα, καφέ και τσιγάρα, που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για τους έμμεσους φόρους, ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

«Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε» σχολίασε η κυρία Θεοπεφτάτου, η οποία μάλλον θα... πέσει από τα σύννεφα, αν κάνει μια βόλτα στις καφετέριες -ενδεχομένως και πέριξ της Βουλής, για να μην πάει μακριά...- και διαπιστώσει πόσοι συμπολίτες έχουν τη... συνήθεια να καπνίζουν και να πίνουν καφέ... ταυτόχρονα!

«Αντί να αυξηθεί το νερό και το ρεύμα, προσπαθήσαμε να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να εξασφαλιστεί το 1,8 δισ. ευρώ» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε η κυρία Θεοπεφτάτου: «Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού. Δεν είναι ευχάριστα, αλλά έχουν μικρότερη επίπτωση στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Αυτά είναι τα συμφωνηθέντα, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που είπαμε τα τηρήσαμε».

Συγκεκριμένα, για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «θα αλλάξει, η συντριπτική πλειοψηφία θα βλέπει να αλλάζει, θα αυξηθεί στις πολύ μεγάλες περιουσίες».

Τόνισε ακόμη πως «εκμεταλλευτήκαμε ό,τι περιθώρια είχαμε, ήταν πολύ ασφυκτική η περσινή διαπραγμάτευση. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι μέσα είχαμε γι' αυτή τη διαπραγμάτευση, πρώτη φορά ήταν τόσο σκληρή».

Η κυρία Θεοπεφτάτου διερωτήθηκε: «Θεωρείτε ότι ζούμε σε μία κανονικότητα; Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διέλυσε; Προσπαθούμε  να προχωρήσουμε σε μία κανονικότητα. Μπορεί να γίνονται λάθη, αδυναμίες, αλλά υπάρχει η πολιτική βούληση αγκυλώσεις και λάθη δεκαετιών να μπουν σε μία σειρά. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Να τελειώσουμε με τους θεσμούς, είναι έτοιμα νομοσχέδια με σωστό πρόσημο. Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να μπούμε σε άλλη φάση, να πέσει στην αγορά χρήμα και να μπούμε σε μία κανονικότητα».

Ανέφερε ότι «για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου μπήκε το θέμα της αντιμετώπισης του χρέους, με αυτό το χρέος δεν βγαίνουμε».

«Επίσης, ποιος έκανε τόσο σημαντικά βήματα για τη φοροδιαφυγή, ποιος άνοιξε τις λίστες; Ποιος ξεκίνησε έλεγχο στις λίστες και ποιοι είναι μέσα; Παλεύουμε και είμαστε η μόνη κυβέρνηση που κάνουμε πράξη την καταπολέμηση της διαφθοράς» τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση της Εύης Καρακώστα σχετικά με το ΕΚΑΣ, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε: «Αν κακώς το πήραν, να το επιστρέψουν. Είναι μία διαδικασία που συμβαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com