Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

BINTEO--"H διάσπαση της ΕΕ είναι αναπόφευκτη, όσο θα ανεχόμαστε την ακόρεστη δίψα της Γερμανίας" !...


Τη Δευτέρα 09 Μαΐου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα τον αντίκτυπο του έργου Nord Stream 2 στην αγορά φυσικού αερίου της περιφέρειας της Κεντροανατολικής Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος αγωγός ενδιαφέρει αποκλειστικά τη Γερμανία, η οποία αδιαφορεί για τις αντιδράσεις άλλων κρατών, όπως η Πολωνία και η Ιταλία ενώ παράλληλα, εμποδίζει την κατασκευή του South stream, που θα μετέφερε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ιταλίας.
"
Κύριε Πρόεδρε,
Είναι αναγκαίο, αλλά μάταιο να υπενθυμίσουμε ότι, εξαιτίας της Γερμανίας η ενότητα της ΕΕ κλυδωνίζεται και σύντομα θα καταρρεύσει. Όχι μόνο λόγω του πιθανού Brexit, των λαθρομεταναστών, των πολιτικών λιτότητας και του στραγγαλισμού της Ελλάδας, πολιτικές που επέβαλλε η γερμανική καγκελαρία.
Θα καταρρεύσει, γιατί είναι πλέον φανερό ότι, όλο και περισσότερες χώρες αντιστέκονται ανοικτά στις πολιτικές, που τις περισσότερες περιπτώσεις, επιβάλλονται εκβιαστικά.Ο Nord Stream 2, ενδιαφέρει αποκλειστικά τη Γερμανία, η οποία αδιαφορεί για τις αντιδράσεις άλλων κρατών, όπως η Πολωνία και η Ιταλία.
Η Γερμανία ακολουθεί πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, απαγορεύοντας σε άλλες χώρες να έχουν προνομιακές οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ η ίδια επωφελείται το μέγιστο από αυτές, κόντρα σε ηθικούς και πολιτικούς κανόνες. Η Γερμανία έπαιξε μέγα ρόλο με τη σιωπή και ανοχή της στην Ουκρανική κρίση, παρασύροντας και άλλα κράτη μέλη.
Τώρα μάλιστα, χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την ουκρανική κρίση για να επιβάλλει την επικύρωση της συμφωνίας με τη Gazprom. Παράλληλα, εμποδίζει την κατασκευή του South stream, που θα μετέφερε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ιταλίας.
Προφήτης δεν είμαι για το πότε θα καταρρεύσει η ΕΕ, η διάσπαση όμως είναι αναπόφευκτη, όσο θα ανεχόμαστε την ακόρεστη δίψα της Γερμανίας, για πολιτική και οικονομική επικυριαρχία.
Ευχαριστώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com