Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:Βάζουμε Skype στις φυλακές ...


Πλέον οι κρατούμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Skype, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας την τοποθέτηση συσκευών, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους κρατούμενους των φυλακών να χρησιμοποιούν την εν λόγω εφαρμογή.

«Προχωρούμε στην τοποθέτηση συσκευών και με σύνδεση μέσω Skype έτσι ώστε οι κρατούμενοι σιγά σιγά σε όλες τις φυλακές να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας ότι το έργο της διαδικτυακής επικοινωνίας των κρατουμένων εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, με πενιχρά μέσα, να αναπτύξει νέες δομές στις φυλακές όλης της χώρας.

Στόχος αυτών των προσπαθειών, όπως επισήμανε, είναι η αναγέννηση και ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε επίσης, ότι προχωρά η ένταξη, στο ΕΣΥ, των νοσηλευτηρίων των φυλακών, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στη «μονάδα απεξάρτησης - μοντέλο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που λειτουργεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και στον «εξαιρετικό» χώρο υποδοχής οικογενειών και παιδιών, στο επισκεπτήριο των φυλακών Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com