Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ;;;Και με τη βούλα του ΣτΕ ιδρύεται τμήμα Μουσουλμανικών σπουδών στο Αριστοτέλειο !!!


Το Συμβούλιο της Επικρατείας εδωσε το πράσινο φως, ώστε να ιδρυθεί τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών στη θεολογική σχολή του ΑΠΘ, απο το τρέχον έτος.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει στη γνωμοδότηση του (υπ΄ αριθμ. 85/2016 ) ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η ίδρυση της κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών «συναρτάται με τη διευκόλυνση των αποφοίτων των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης να ολοκληρώσουν τις θεολογικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με την ανάγκη ενός διαθρησκευτικού διαλόγου».
Αντίθετα το ΣτΕ “έκοψε” άλλο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Παιδείας το οποίο αφορούσε την μετονομασία του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε Τμήμα «Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών». Παράλληλα, προέβλεπε την ίδρυση δύο εισαγωγικών κατευθύνσεων: α) της Ρωσικής Γλωσσάς και Φιλολογίας και β) των Σλαβικών Σπουδών.
Το επίμαχο σχέδιο ΠΔ δεν πήρε την έγκριση του ΣτΕ καθώς κρίθηκε ότι είναι σε απόκλιση από την γνώμη της «Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (ΑΔΙΠ). Η γνώμη της ΑΔΙΠ είναι ότι «δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να διατυπώσει θετική κατ΄ αρχήν άποψη για την μετονομασία του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών και καθορισμού εισαγωγικών κατευθύνσεων εάν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ακαδημαϊκή φυσιογνωμία, ο προσανατολισμός του προγράμματος σπουδών, η δομή και η οργάνωση, ο καθορισμός του γνωστικού αντικειμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr