Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«Αll-inclusive ταξιδιωτικά πακέτα» 10.000 ευρώ για πλούσιους πρόσφυγες !!!


Σε μια αποκάλυψη για τη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη παρά τα κλειστά σύνορα, προχωρά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην οποία διακινητής ομολογεί κυνικά υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι «πωλεί» σε πλούσιους πρόσφυγες «all-inclusive ταξιδιωτικά πακέτα» ύψους 10.000 ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνεται όλο το πακέτο μεταφοράς, που σημαίνει κυρίως τη χορήγηση πλαστών εγγράφων, αλλά και «δραστηριότητες» όπως μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη, πούλμαν κι αεροπλάνο. Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέσει όλο το ποσό, τότε το εισιτήριο «οικονομικής θέσης» περιλαμβάνει ορεινή ποδηλασία στα γραφικά βουνά της Βουλγαρίας ή των Σκοπίων. Τελικοί προορισμοί είναι συνήθως η Γερμανία, η Σουηδία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην εφημερίδα επιβεβαιώνει την αποκάλυψη και ανώνυμη αστυνομική πηγή η οποία παραδέχεται πως «είναι εύκολο να πας στη βόρεια Ευρώπη από την Ελλάδα, αν διαθέτεις χρήματα». Όλα διοργανώνονται από ένα δίκτυο δουλεμπόρων που έχουν τη βάση τους στις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στις ίδιες τις χώρες προέλευσης, όπως τη Συρία, το Αφγανιστάν, ακόμα και το Ιράν. Η εφημερίδα σχολιάζει σκωπτικά ότι «η συναλλαγή (των διακινητών με τους πρόσφυγες) δεν έχει καμία σχέση με τη συμπόνια που δείχνουν οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτή τη χώρα-σύνορο της Ευρώπης, ζητώντας ένα καταφύγιο από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή». Το μόνο ζητούμενο είναι τα τεράστια αφορολόγητα κέρδη.
«Για να είμαστε ειλικρινής, εμείς ενδιαφερόμαστε μόνο για τους πλούσιους, αυτούς που έχουν λεφτά» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια διακινητής. «Όλα έχουν οργανωθεί πριν καν αυτοί φτάσουν στην Ελλάδα. Τους παρέχουμε πλαστά διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια που κλείνονται σε ψεύτικα ονόματα, ακόμα και πλαστά έγγραφα διαμονής εδώ στην Ελλάδα. Έχω βοηθήσει εκατοντάδες να φύγουν από τα ελληνικά νησιά εκτός χώρας. Αν πάμε με αεροπλάνο τους βγάζω εγώ για αυτούς τις κάρτες επιβίβασης. Αν πάνε με πούλμαν τους παίρνω τα εισιτήρια. Αν πάνε με αυτοκίνητο, τους κλείνω οδηγό» προσθέτει. Η εφημερίδα κατονομάζει τον διακινητή ως «Κώστα» ο οποίος επισημαίνει: «Το μέγεθος της επιχείρησης έχει τουλάχιστον τριπλασιασθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος έκανα ντιλ με 40 άτομα τον μήνα». «Υπάρχουν πολλοί σαν εμένα» ομολογεί.
«Οι αρχηγοί αυτών των εγκληματικών ομάδων, οι οποίοι παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως επιχειρηματίες, έχουν τεράστιες προσωπικές περιουσίες από τη δυστυχία των απελπισμένων ανθρώπων που φεύγουν από τον πόλεμο και το χάος στη Μέση Ανατολή» σχολιάζει η Daily Mail.
Ο «Κώστας» αφού περιγράφει με λεπτομέρειες πώς φέρνει από τη Σάμο και άλλα νησιά του Αιγαίου τους πλούσιους πρόσφυγες στον Πειραιά, αναφέρει πως παλαιότερα «πλήρωναν 1.500 ευρώ το κεφάλι, αλλά τώρα η τιμή έχει ανέβει».

«Αυτοί οι γκάνγκστερς “ανοίγουν διαδρομές” στην Ευρώπη από το 2000 περίπου. Υπάρχουν πάρα πολλές διαδρομές και πάρα πολλές διαφορετικές τιμές για κάθε μία από αυτές. Και μπορούν να σε χορηγήσουν με χαρτιά -διαβατήρια και αστυνομικές ταυτότητες- ελληνικά, βουλγαρικά, ρουμανικά, αλλά και άδειες οδήγησης» αναφέρει στην εφημερίδα ελληνική αστυνομική πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


























 http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/ellada/all-inclusive-taxidiotika-paketa-10000-eyro-gia-ploysioys-prosfyges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com