Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Ο ΟΛΠ ΣΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΗΣ COSCO ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...


Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αντί για το Ζάππειο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση προκαλεί πως για ακόμη μία φορά η Ηρώδου Αττικού ήταν «σιδηρόφραχτη» με κλούβες των ΜΑΤ και απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων.O πρωθυπουργός χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως κίνηση που θα καταστήσει τον δρόμο του Μεταξιού συντομότερο. Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, επίσης, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στην τιμή που έκανε η κυβέρνηση, ορίζοντας η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Κινέζοι στη συνέχεια αποχώρησαν από το Μαξίμου για το Ζάππειο όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη συμφωνία.
Βάσει της συμφωνίας το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί μέσα στην 5ετία, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ. Το  δημόσιο διατηρεί το 23% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και 3 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την μεταβίβαση του 16% ενώ μετά την μεταβίβαση του 16%, το Δημόσιο θα παραμένει με 7% και μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός σίριαλ που ξεκίνησε το 2008 επί Κώστα Καραμανλή - και καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση του διαγωνισμού διαδραμάτισε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πάλαι ποτέ υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας, ο οποίος βοήθησε στην αναχαίτιση των αντιδράσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση επί εποχής Αλέξη Τσίπρα, η οποία «πολεμήθηκε» όσο καμία άλλη από τα στελέχη της Κουμουνδούρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr