Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πόσο κοστίζει η διατήρηση του ταριχευμένου σώματος του Λένιν; ...


Το νεκρό σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν είναι πλέον 146 ετών, ωστόσο δεν μοιάζει μεγαλύτερο από 53. Οι ρώσοι επιστήμονες έχουν διατηρήσει το ταριχευμένο σώμα του στο μαυσωλείο της Μόσχας στηνΚόκκινη Πλατεία από τη χρονία του θανάτου του, το 1924. Πόσο όμως κοστίζει στο ρωσικό κράτος όλη αυτή η διαδικασία;
Όπως αναφέρει το Atlantic, φέτος η ρωσική κυβέρνηση θα ξοδέψει έως και 13 εκατομμύρια ρούβλια, τουτέστιν 198.000 δολάρια, σύμφωνα με σημείωμα που είδε την Τρίτη το φως της δημοσιότητας από το γραφείο προμηθειών του κράτους. Όπως αναφέρεται, υπεγράφη συμβόλαιο με εταιρία-πάροχο «βιο-ιατρικής εργασίας για τη διατήρηση του σώματος του Λένιν όπως ήταν όταν βρισκόταν στη ζωή». Στο σημείωμα πάντως δεν αναφέρεται το όνομα του εταιρίας.
Οι ρώσοι πολίτες πάντως δεν φαίνεται να επικροτούν τη διατήρηση του σώματος του Λένιν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Ρώσων πιστεύουν ότι το σώμα του Λένιν θα πρέπει να απομακρυνθεί από το μαυσωλείο και να θαφτεί. Ωστόσο, οπρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει δημοσίως πως έχει διαφορετική άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com