Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Αρνούνται να Μεταβούν στο Στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου»(ΛΑΡΙΣΑ) οι Αφγανοί Μετανάστες !...


Την άρνησή τους να μεταβούν στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο, το οποίο προετοιμάζεται με ευθύνη του στρατού, εξέφρασαν εγγράφως οι 394 Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλύσει εδώ μία εβδομάδα σε περίβολο εργοστασίου έξω από την Λάρισα.

Στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» με ευθύνη της 1ης Στρατιάς και σε συνεργασία με το ΑΤΑ έχουν ήδη στηθεί ήδη 200 στρατιωτικές σκηνές χωρητικότητας 8 ατόμων έκαστη-γεγονός που σημαίνει ότι η συνολική χωρητικότητα φθάνει τα 1600 άτομα- ενώ βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η περίφραξη η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο διήμερο.

Παράλληλα έχουν εκκινηθεί οι διαδικασίες για προμήθεια χημικών τουαλετών και είναι σε διαδικασία επίλυσης τα ζητήματα υδροδότησης του χώρου και παροχής ρεύματος. Ενώ, όσον αφορά την σίτιση αυτή σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα καλυφθεί από Στρατό και Αεροπορία.

Ωστόσο στο κείμενο-επιστολή που δημοσιοποίησαν σήμερα «Αφγανοί μετανάστες διαμένοντες στην πόλη της Λάρισας της Ελλάδας, καταυλισμός δίπλα από το εργοστάσιο της Ρόκα», όπως το υπογράφουν και απευθύνεται προς τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών αλλά και τις τοπικές αρχές επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο χώρος που υποδείχθηκε στο Κουτσόχερο είναι 12 χιλιόμετρα μακριά από την Λάρισα και «βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, δεν υπάρχουν καθόλου ανέσεις υγιεινής και είναι μακριά από την παρακολούθηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και το σημαντικότερο είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να ζήσουμε, δεν είμαστε εγκληματίες φυλακισμένοι μεταφερόμενοι σε ένα στρατιωτικό καταυλισμό μακριά από την πόλη».

 http://www.protothema.gr/greece/article/562024/arnoudai-na-metavoun-sto-stratopedo-euthumiopoulou-oi-afganoi-prosfuges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr