Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

«Αγκάθι» για τη… νέα δεξιά της δεξιάς οι αμαρτίες Καρατζαφέρη ...


Δυσκολίες, οι οποίες μένει να αποδειχθεί αν θα είναι και ανυπέρβλητες, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η προσπάθεια του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, για τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε καταδικαστεί, το Δεκέμβριο του 2015, με ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, πρόστιμο 10.000 ευρω αλλά και ίσως το πιο βασικό σημείο, με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 18 μήνες λόγω της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, που αφορά ποσόν 1.650.000 ευρώ, που κατείχε μέσω εξωχώριας εταιρίας του ( Off shore)...... 


 Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της υποβολής ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2011-2012. Ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ όμως είχε αθωωθεί για συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).
Όμως η επαναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ στην κεντρική πολιτική σκηνή, γίνεται ακόμα δυσκολότερη μετά τις εκλογικές ήττες όπου οι πολίτες έστρεψαν το κεφάλι στο ΛΑΟΣ και δεν του έδωσαν ποσοστά να μπει στη Βουλή αλλά ούτε καν ενθαρρυντικά.
Η υπόθεση που τον «έκαψε»
Η εμπλοκή του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση προέκυψε με αφορμή προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από την  εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, σχετικά με την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων (puma) από το ελληνικό δημόσιο, που αγοράστηκαν από την εταιρία ΕUROCOPTER.
Η εισαγγελία διερευνούσε την πιθανότητα μίζας, για τα ελικόπτερα PUM, αλλά τελικά κατέληξε σε κατηγορίες για δύο πλημμελήματα σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη, που αφορούσαν υποβολή ελλιπών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία (off shore).
Όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα όλα ξεκίνησαν, όταν στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για την αγορά των ελικοπτέρων, ζητήθηκε συνδρομή από τις Δικαστικές Αρχές της νήσου Gernsey και του Τζέρσευ και στοιχεία, που αφορούσαν τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Καρατζαφέρη.
Επιπλέον από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προέκυψε ότι, η εταιρία CATALINA, που ιδρύθηκε το 1992, μετονομάστηκε το Δεκέμβριο του 2009 σε “SUNLINESHINEDELILIGHT LTD», ενώ το Ιανουάριο του 2010 η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος, κατέχοντας τις μετοχές για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το ποσόν του 1.650.000 ευρώ, ο κ. Καρατζαφέρης είχε ισχυριστεί ότι « αποτελεί προκαταβολή τιμήματος μετοχών σε τρίτα πρόσωπα (που έχει κατονομάσει), που θα τους μεταβίβαζε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς, καθώς το θεώρησαν «προϊόν συναλλαγής (αγνώστου μάλλον αιτίας) μεταξύ της εταιρίας του Γ. Καρατζαφέρη και της εταιρίας του Αλ. Τσάτσου, ενώ συμπέραναν ότι, «το ποσόν του 1.650.000 ευρώ, όσο και το αντίστοιχο των 6.600.000 ευρω, που είναι η αξία του portofolio της CATALINA, όπως προκύπτει από στοιχεία της τράπεζας RBC αποτελούσαν και περιουσιακό στοιχείο τόσο της μετονομασθείσας CATALINA, όσο και του εμπιστεύματος “FERISKA TRUST”.
Στην απολογία του ο κ. Καρατζαφέρης αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, το ποσόν του 1.650.000, που είχε καταθέσει σε τράπεζα του Λονδίνου ήταν δικό του, νόμιμο και αποτελούσε ένα είδος “κουμπαρά”, για να εξασφαλίσει την οικογένεια του, μετά από πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει.
Όπως είπε χρειάζεται να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση κάθε έξι μήνες, ενώ ψάχνει μόσχευμα, για μεταμόσχευση νεφρού.
Υποστήριξε ότι, μέρος του ποσού του 1.650.000 ευρω είναι χρήματα πέντε φίλων και κομματικών στελεχών του, που του τα έδωσαν γιά να φτιάξει ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς όλα τα κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ευρωκοινοβούλιο και έχουν δικό τους Μέσο Ενημέρωσης, χρηματοδοτούνται. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος έβαλε 400.000 ευρώ, ενώ 100.000 ευρω έβαλε ο πρώην ευρωβουλευτής του Σαλαβράκος.

Επίσης 200.000 ευρω έδωσε ο γιατρός Γιώργος Ευσταθίου, 400.000 ευρώ ο φίλος του Δημήτρης Νικολάου, επίσης 300.000 ευρω ο Κωνσταντίνος Κατσιβαρδάκος και 300.000 ο Σωτήρης Παπαγιάννης.
Ως αντάλλαγμα θα τους παραχωρούσε ποσοστό ιδιοκτησίας στο ραδιοφωνικό σταθμό 2%, και 3% αντίστοιχα στους δύο πρώτους και από από 2% στον καθένα στους υπόλοιπους.
Σε ερωτήσεις της προέδρου, εάν έχει συμβολαιογραφικά έγγραφα, απάντησε ότι, υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Στην απολογία του υποστήριξε επίσης ότι, για τη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων ευθυνόταν η λογίστρια του, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε, η οποία τον συμβούλευσε ότι, η επι τρία έτη δήλωση της εταιρίας του εκπληρούσε τις υποχρεώσεις του και δεν χρειαζόταν να τις επαναλάβει, καθόσον υπήρξε βουλευτής, ευρωβουλευτής και αρχηγός πολιτικού κόμματος και γνώριζε σαφώς τις υποχρεώσεις του, για την ετήσια δήλωση περιουσιακής του κατάστασης».
 
πηγή: huffingtonpost.gr


 http://www.paraskhnio.gr/agkathi-gia-ti-nea-deksia-tis-deksias-o/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr