Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ ...


To AKP θέλει να αγοράσει όπλα από το Ισραήλ !

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ στα πλαίσια της ¨εξομάλυνσης¨ επιθυμεί να αγοράσει όπλα από το Ισραήλ.
Τα βήματα της εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, μπορεί να αποκτήσουν και στρατιωτική διάσταση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Τζερούσαλεμ Ποστ, ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Αμύνης Ισμέτ Γιλμάζ, μετέβη στο Τελ Αβίβ και άρχισε διαπραγματεύσεις με Ισραηλινούς αρμόδιους σχετικά με τα οικονομικά θέματα αγοράς όπλων.
Το Ισραήλ ζήτησε ως όρο για την συμφωνία να ενημερωθεί εάν τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι σε επιθέσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Η εφημερίδα αναφέρει πως αυτή η συμφωνία για τα όπλα είναι ένα τμήμα της ευρύτερης προσπάθειας της τουρκικής κυβέρνησης για μεγαλύτερη εξομάλυνση των σχέσεων
Αναφέρεται πως η Τουρκία δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα του Ισραήλ που ρωτά αν η Τουρκία θα παραμείνει ή όχι πιστή στην παλαιότερα συναφθείσα συμφωνία σχετικά με το αέριο , όπως και δεν έχει απαντήσει αν τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι κατά των κουρδικών δυνάμεων.
Μεταξύ των όπλων που επιθυμεί η Άγκυρα είναι και  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.


http://haber.sol.org.tr/dunya/akp-israilden-silah-satin-almak-istiyor-147780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com