Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Γερμανία: Το χοιρινό «εξαφανίζεται» τώρα και από τα σχολεία λόγω μουσουλμάνων !!!


Στις αρχές Μαρτίου διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους πως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα καταστήματα στη Γερμανία έβγαζαν από τα μενού τους τα χοιρινά λουκάνικα, με αφορμή τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μεταναστών στην χώρα τους.

Τώρα, ο υπουργός Τροφίμων της χώρας εκφράζει δημοσίως την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα σχολεία της χώρας «αποβάλλουν» από τα μενού τους το χοιρινό κρέας εξαιτίας της... «πολιτισμικής ευαισθησίας».

Μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ το Σάββατο ο Κρίστιαν Σμιτ τόνισε πως το γεγονός ότι στη Γερμανία υπάρχουν πολλές θρησκείες, που επιτρέπουν στους πιστούς της να καταναλώνουν μόνο χαλάλ ή κοσέρ, «δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να στερηθούν τα αγαπημένα τους πιάτα».

«Ανησυχώ επειδή τα δημόσια σχολεία και πολλές καντίνες βγάζουν από τα μενού τους το χοιρινό», είπε, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται να λύσουμε τις πολιτισμικές διαφορές στο φαγητό με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή».

Το ζήτημα της «εξαφάνισης» του χοιρινού κρέατος από σχολεία και πολλά καταστήματα στη Γερμανία είναι ένα «καυτό» θέμα συζήτησης στην χώρα το τελευταίο διάστημα, το οποίο συνδέεται με την άνοδο του αριθμού των μουσουλμάνων, ως αποτέλεσμα της προσφυγικής κρίσης.

Το χοιρινό έχει μια ιδιαίτερα σημαντική θέση στη γερμανική κουζίνα, ενώ η εκτροφή γουρουνιών και η κατανάλωση του κρέατος αυτού, είναι σημαντικά κομμάτια της γερμανικής οικονομίας.

«Αν θέλουμε να σεβαστούμε τις πολιτισμικές ευαισθησίες στην κοινωνία μας, τότε πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στο μενού μας το χοιρινό», τόνισε στο πλαίσιο αυτό ο Γερμανός υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ο καθένας έχει δικαίωμα να τρώει ό,τι θέλει».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr