Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δραματική ομολογία του Μεγάρου Μαξίμου-Μας έκλεισαν τα σύνορα - Στον «αέρα» και η συμφωνία με την Τουρκία !!!


Στην παραδοχή ότι στην πραγματικότητα τα σύνορα είναι κλειστά προσχώρησε με καθυστέρηση και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Εξακολουθούν, όμως, οι ίδιες πηγές να επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις μονομερείς ενέργειες και λένε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην επόμενη σύνοδο εμείς θέλουμε αυτό να αποδοκιμαστεί όσο γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά για τους μετανάστες. Όμως τα σύνορα είναι κλειστά. Κεντρικός μας στόχος είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος» συμπλήρωνε ο ίδιος κορυφαίος κυβερνητικών παράγων.

Στο Μαξίμου ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι χώρες του Βίζενγκαρντ να μπλοκάρουν και τη συμφωνία για την Τουρκία για την επανεγκατάσταση προσφύγων. Έλεγαν, δε, οι κυβερνητικές πηγές ότι «αν ισχύσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να πάρουν και αυτές πρόσφυγες».

Επανερχόμενοι στις δηλώσεις Τουσκ το βράδυ της Τετάρτης ότι ο βαλκανικός δρόμος έχει κλείσει οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι προσπαθεί να σβήσει με μια γόμα  τη διαχωριστική γραμμή Βιζενγκραντ-προθύμων.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή αυτό που έκανε χθες ο Τουσκ. Το κάνει γιατί υπάρχει αδυναμία στην Ευρώπη να χαράξει κοινή γραμμή. Προσπαθεί να μην υπάρξει σύγκρουση των υπολοίπων χωρών με τις χώρες του Βίζενγκραντ» συμπλήρωναν για τη στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία οι κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι εντάσσεται στη «σύνθετη διπλωματική δραστηριότητα από την Ελλάδα για να φτάσουμε στο σημείο της συμφωνίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε το ταξίδι στη Τουρκία. Αυτό που κάνουμε με την Τουρκία το κάνουμε εκπροσωπώντας την ΕΕ».

Οι ίδιες πηγές «πανηγύριζαν» για τη συμφωνία σχετικά με την επιστροφή ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα προστασίας υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα από τα ζητήματα που επιτυχώς λύθηκαν». «Αυτό είναι καλό γιατί χτυπά την αξιοπιστία των διακινητών» συμπλήρωναν.

Από το Μαξίμου έδωσαν συνέχεια στην κόντρα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο για τον οποίο έλεγαν ότι «δεν ασκεί εθνική πολιτική». «Φαίνεται ότι δεν έχει πει κουβέντα για τις μονομερείς ενέργειες, ούτε έδωσε στήριξη στις θέσεις της κυβέρνησης και βγήκε να κεφαλοποιήσει χθες το μήνυμα του Τουσκ λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει συναινέσει στο κλείσιμο των συνόρων».

Όσον αφορά την αξιολόγηση οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι «υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο ότι για πρώτη φορά οι εταίροι βάζουν χρονικό ορίζοντα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Ξεκινά και η συζήτηση για το χρέος».

Με τον Πούτιν μίλησε στο τηλέφωνο ο Τσίπρας

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Συριακό και το Προσφυγικό. Στην ατζέντα βρέθηκαν, επίσης, οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ενώ συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.





































 http://www.protothema.gr/politics/article/560284/dramatiki-omologia-tou-megarou-maximou-ekleisan-ta-sunora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com