Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Γερμανία:Το "μεταναστευτικό" «βούλιαξε» την καγκελάριο !!!


Διαστάσεις πολιτικού «σεισμού» προσλαμβάνει η έκβαση των εκλογών-βαρόμετρο για την πολιτική Μέρκελ στο λαθρομεταναστευτικό. Η εθνικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει πρωτοφανές ποσοστό από 11 έως 23% «μπαίνοντας» στα περιφερειακά κοινοβούλια και των τριών ομόσπονδων κρατιδίων όπου στήθηκαν κάλπες, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ ηττάται στις δύο από τις τρεις ψηφοφορίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit poll.

Η AfD, το κόμμα που μετρά τρία χρόνια ζωής, κάνει την είσοδό της στα τοπικά κοινοβούλια της Βάδη-Βυρτεμβέργης, Ρηνανίας-Παλατινάτο, Σαξονίας-Άνχαλτ.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ χάνουν το ιστορικό τους προπύργιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης, όπου λαμβάνουν το 27,5% των ψήφων, ενώ πρώτο έρχεται το κόμμα των Πρασίνων με 32,3%, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησαν οι ανησυχίες που προκάλεσε η ανοιχτή πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους λαθρομεταναστες.
Στην Σαξονία-Ανχαλτ, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, η AfD αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση, με 23% των ψήφων, σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη για μία χώρα όπου το ναζιστικό παρελθόν είχε κρατήσει μέχρι σήμερα στο περιθώριο της δυνάμεις της ακροδεξιάς. Η CDU εξακολουθεί να είναι εδώ πρώτη δύναμη με το 29% των ψήφων.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, η φιλόδοξη αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ, η οποία έλαβε αποστάσεις από την γενναιόδωρη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, δεν καταφέρνει να ηγηθεί στο κρατίδιο που παραμένει στα χέρια των σοσιαδλημοκρατών (SPD), το οποίο εξασφαλίζει το 37,5% των ψήφων, έναντι 32,5% της CDU.






















 http://www.skaiaegean.gr/?p=42322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com