Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Άνοια: 6 στρατηγικές για να μειώσετε τον κίνδυνο κατά 60% ...


Έξι απλοί, αλλά ζωτικής σημασίας, κανόνες που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της άνοιας

Στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας, η κυβέρνηση της Ουαλίας παρουσίασε τις κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη των διαφόρων μορφών άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε έπειτα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης που υπέδειξε ότι το 48% των ανθρώπων πιστεύουν –ακόμη και σήμερα– ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευθούν από την εν λόγω ομάδα νευροεκφυλιστικών παθήσεων.
Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν ισχυρά τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι οι υγιεινές συνήθειες μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες της καμπάνιας ACT NOW, τα 6 βήματα προστασίας από την άνοια είναι τα εξής:
- Δραστηριότητα (σωματική και κοινωνική)
- Τακτικός έλεγχος (εξετάσεις)
- Νέες εμπειρίες (χόμπι, δραστηριότητες κ.λπ.)
- Αποχή από το κάπνισμα
- Αλκοόλ με μέτρο
- Υγιές βάρος
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ουαλικής κυβέρνησης, Μαρκ Ντρέικφορντ, ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια και, καθώς το προσδόκιμο ζωής του παγκόσμιου πληθυσμού αυξάνεται, οι δείκτες άνοιας πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά.
Ο υπουργός αναφέρει επίσης πως η πρόληψη δεν γνωρίζει ηλικία, δηλαδή πρέπει από νωρίς να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βελτιώσουμε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία και επομένως να μετριάσουμε τον κίνδυνο άνοιας και πολλών άλλων παθήσεων στο μέλλον.

Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr