Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Οι Ρωσικοί S-400 φόβος και τρόμος για την τουρκική πολεμική αεροπορία ...


Τα ρωσικά αντιβαλλιστικά-αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που έχουν εγκατασταθεί στο συριακό αεροδρόμιο της Λατάκια, απ’ όπου επιχειρούν εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών τα ρωσικά μαχητικά, έχουν ουσιαστικά καθηλώσει την Türk Hava Kuvvetleri (τουρκική πολεμική αεροπορία). Το ρωσικό αυτό σύστημα αεράμυνας επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό και εγκλωβισμό οποιουδήποτε ιπτάμενου συστήματος από απόσταση μεγαλύτερη των 400 χλμ, δηλαδή τα τουρκικά μαχητικά που θα ήθελαν να επιχειρήσουν εναντίον θέσεων των Κούρδων μαχητών στην βόρεια Συρία ήδη έχουν εγκλωβιστεί από τον διάδρομο απογείωσης των, αφού σχεδόν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια της ανατολικής Τουρκίας είναι εντός της εμβέλειας των S-400.
Το οπλικό σύστημα S-400 έχει βεληνεκές 400 χλμ και είναι ικανό να αντιμετωπίσει στόχους όπως μαχητικά αεροσκάφη stealth, βομβαρδιστικά, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους. Το οπλικό σύστημα S-400 είναι το μεγαλύτερης εμβέλειας πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος που υπάρχει αυτή την στιγμή στο κόσμο, βρίσκεται δε σε ενεργό υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2007. Το AESA ραντάρ 91Ν6Ε του συστήματος S-400 μπορεί να εντοπίσει στόχους stealth σε απόσταση 100 και πλέον χλμ, ενώ μπορεί να ανιχνεύσει βαλλιστικούς πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο και σε απόσταση 600 χλμ. Σε περίπτωση πολέμου, όπως στην περίπτωση μια πιθανής αναμέτρησης Ρωσίας-Τουρκίας στην Μέση Ανατολή, το σύστημα S-400 μπορεί να θέσει εκτός μάχης μαχητικά αεροσκάφη των αντιπάλων ήδη πάνω από τις ίδιες τους τις βάσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι το αυτοκινούμενο σύστημα S-400 θεωρείται από τους ειδήμονες ως το μοναδικό αντιπυραυλικό-αντιαεροπορικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τύπους πυραύλων, τόσο τους παλαιότερης τεχνολογίας SAM (Surface- to -Air Missile) όσο και τους τελευταίας τεχνολογίας. Το σύστημα S-400  μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία εναντίον των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-1, FB-111 και Β-52 Η, όπως και εναντίον αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου όπως το EF-111A και ΕΑ-6, εναντίον αναγνωριστικών αεροσκαφών όπως το TR-1 και AWACS και εναντίον μαχητικών όπως το  F-15,  F-16 (που διαθέτει η Τουρκία),  F-22 και το F-35 stealth  και των στρατηγικών βομβαρδιστικών stealth όπως το B-2 και το F-117A. Εξ ίσου πολύ σημαντικό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον πυραύλων cruise όπως π.χ. των Tomahawk και βαλλιστικών πυραύλων.
Οι ήδη εγκατεστημένοι και εν πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία S-400 στην Συρία σε συνδυασμό με τους S-300 και S-400 που θα παραλάβει το Ιράν εντός του Μαρτίου αλλάζει σημαντικά την ισορροπία των δυνάμεων στην Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα που καθοδηγούνται από το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο έχουν αρχίσει να χάνουν το παιχνίδι στην περιοχή, υποτασσόμενες στον αδυσώπητο νόμο των εκούσιων και ακούσιων συνεπειών της ψυχοπαθούς πολιτικής των, ενώ οι λακέδες του σιωνιστικού-βαχαμπιστικού άξονα στην Συρία υποχωρούν διωκόμενοι ανηλεώς από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
Η προσέγγιση Ρωσίας, Ιράν και Συρίας στην Μέση Ανατολή έχει τεράστια επίδραση στην γεωπολιτική, κάτι που θα γίνει πρακτικά ορατό πολύ σύντομα σε όλους τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.
Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com