Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

«Η Ε.Ε ''βλέπει'' τα σύνορά της στα Σκόπια» ...


«Η Ε.Ε ''βλέπει'' τα σύνορά της στα Σκόπια», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», σε άρθρο της που επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και,  κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα πάντα με το επίμαχο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, θα υποστηρίξουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην ΠΓΔΜ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

 Tο επίμαχο άρθρο επισημαίνει επίσης πως , με την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε να έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και, κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων,  θα υποστηρίξουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην ΠΓΔΜ.

Η Ουγγαρία , η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει περίπου 60 αστυνομικούς στα Σκόπια.
Η Κομισιόν, από την πλευρά της, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, είναι πρόθυμη να πληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τα γεύματα και την διαμονή των άλλων αστυνομικών από χώρες της Ε.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr