Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Γεροβασίλη Ανακοίνωσε ότι δεν θα Επιτραπεί η κάθοδος των Τρακτέρ ...


Διέξοδο για την εκτόνωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αναζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο για σήμερα το πρωί στις 10:30 μία ημέρα πριν από την κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν είναι το αγροτικό που την απασχολεί, αλλά η αξιολόγηση και το προσφυγικό, εντούτοις σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει συμβιβαστική πρόταση για το ασφαλιστικό των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να δοθεί μεγαλύτερη παράταση προσαρμογής στο 20% για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών μέχρι το 2020 και όχι μέχρι το 2019 που είναι η αρχική πρόταση. Υπάρχουν πάντως και εναλλακτικά σενάρια για συνολική επανεξέταση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών. Μήνυμα έστειλε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Βουλή: "Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως παλιά και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το επίπεδο που είχαν στο παρελθόν, μένοντας σε αντιδράσεις του παρελθόντος".

Παράλληλα με την πρόταση που θα λειτουργεί σαν πρόσχημα για να προσέλθουν οι αγρότες στον διάλογο και σταδιακά να εκτονωθεί η δυναμική τους, η κυβέρνηση καταφεύγει στην πεπατημένη όλων των κυβερνήσεων που αντιμετώπισαν αγροτικές κινητοποιήσεις.

-Κατ αρχήν προσπαθεί να υποδαυλίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει το σύνολο της κοινωνίας εναντίον των αγροτών. Στο πλαίσιο τους παρουσιάζει σαν εγωιστικά και κακομαθημένα παιδιά. Είναι χαρακτηριστική η διαρροή της ανώτατης κυβερνητικής πηγής από την Τεχεράνη: «Δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί δεν έχουν φωνή; Ειδικά τους αγρότες, τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου».

-Επιπλέον επιχειρεί να διχάσει και να διασπάσει το αγροτικό κίνημα καθώς τα μπλόκα των αγροτών δεν εμφανίζουν άλλωστε ενιαία στάση. Ορισμένα, κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν και να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα, μένωντας στην αρχική θέση να αποσύρει την πρόταση Κατρούγκαλου για να αρχίσει ο διάλογος. Άλλα μπλόκα όμως θέλουν να κατέβουν για να ξεκινήσει η συζήτηση με την κυβέρνηση. Για να ενισχυθεί αυτή η τάση θα καταθέσει και την πιο διαλλακτική πρόταση ο πρωθυπουργός.

-Παράλληλα η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων και αντιμετωπίζει την ενδεχόμενη κάθοδο τρακτές ωσάν να είναι θέμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και όχι το μείζον πολιτικό θέμα των ημερών. ΣΕίναι χαρακτηριστική η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη: "Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω εγώ, ας πούμε, με ένα αυτοκίνητο να ανέβω σε ένα πεζοδρόμιο νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας. Νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό". Στο πλαίσιο αυτό η αστυνομία έχει οδηγίες να μην επιτρέψει στα τρακτέρ στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που οι αγρότες το επιχειρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντολή να τους σταματήσουν. Παράλληλα δεν θα επιτρέψουν στα τρακτέρ να κατέβουν από τα πλοία με τα οποία θα έλθουν οι αγρότες της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com