Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ "ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ" ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ";


Μητσοτάκης: Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου - Φώφη: Να συγκροτηθεί μία πολιτική συμμαχία των προοδευτικών κομμάτων - Κοινοβούλιο του Κέντρου, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Άνοιγμα» προς το Ποτάμι, ώς μία φιλοευρωπαϊκή δύναμη, πραγματοποίησε κατά την ομιλία του στο συνέδριου του κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να αντιμετωπιστεί η «πιο ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση των μετταπολιτευτικών χρόνων», στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της πρότεινε τη συγκρότηση μίας πολιτικής συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων, φωνάζοντας ένα δυνατό «ναι» στο διάλογο, ως ένα πρώτο βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε γενναίο «άνοιγμα» προς το Ποτάμι και τα στελέχη του, λέγοντας: «Ανήκετε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας. Εχω μια δυσκολία να αποκρυπτογραφήσω το στίγμα του Ποταμιού αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό για το πολιτικό σύστημα. Προσελκύσατε άξιους ανθρώπους που βλέπουν επιφυλακτικά τα παλιά κόμματα. Και εμείς προσπαθούμε να στην πολιτική αυτούς τους πολίτες».
 Η κ. Γεννηματά πρότεινε την άμεση συγκρότηση κοινής επιτροπής με πρόσωπα αυξημένου κύρους και ισότιμη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και άλλων κομμάτων και κινήσεων του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.
«Γι' αυτό το λόγο ανέλαβα την πρωτοβουλία να απευθύνω πρόσκληση για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής Οικολογίας, δηλαδή όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, που μπορούμε από κοινού να σχεδιάσουμε μια πρόταση ελπίδας για την ελληνική κοινωνία».

 Το «παρών» έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος στην ομιλία του μίλησε για την ανάγκη να σχηματιστεί ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και στην παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά. Στη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι μας κυβερνούν ανόητα πρόσωπα που νομίζουν ότι θα αλλάξουν από εδώ όλο το καθεστώς της Ευρώπης. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συμπόρευση των δυνάμεων του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com