Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

"ΑΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ"... ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΛΕΡΟΥ--ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο δήμαρχος Λέρου, σχετικά με την προμήθεια ειδών σίτισης και καθαριότητας για το hotspot στα Λέπιδα, για το οποίο αναδείχτηκαν προμηθευτές από την Αθήνα, ενώ οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών προέβλεπαν σαν αντιστάθμισμα ότι όλες οι προμήθειες θα γίνονταν από την τοπική αγορά της Λέρου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λέρου, αυτή είναι η δεύτερη αθέτηση υπόσχεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού και για την γνωστή πλέον προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, μόνο μία εκ των 16 θέσεων καλύφθηκε από μόνιμο κάτοικο Λέρου.
Συγκεκριμένα στη επιστολή διαμαρτυρίας ο Δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι Υπουργοί,
Ο Δήμος Λέρου από την πρώτη στιγμή που εντατικοποιήθηκε το πρόβλημα εισροής μεταναστών στη χώρα μας και στο νησί μας, στάθηκε αρωγός, στην προσπάθεια της κυβέρνησης, με ειλικρίνεια, για να αντιμετωπισθεί.
Όπως σας έχω αναφέρει και κατά την επίσκεψή σας στο νησί μας, και με παλαιότερη επιστολή μου, το νησί μας έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα και σαν αντιστάθμισμα ζητήσαμε τόσο το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο νέο χώρο υποδοχής και καταγραφής (Λέπιδα), όσο και η προμήθεια ειδών σίτισης και καθαριότητας να είναι αποκλειστικά από το νησί μας.
Δυστυχώς μετά τις απαράδεκτες προσλήψεις, χωρίς την απαιτούμενη μοριοδότηση εντοπιότητας από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήλθε να προστεθεί και η σύμβαση τροφοδοσίας κατεψυγμένου φαγητού από εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής Λέρου και ολόκληρης της κοινωνίας του νησιού, η οποία ετοιμάζει κινητοποιήσεις.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε και να ακυρώσετε την σύμβαση τροφοδοσίας του χώρου υποδοχής και καταγραφής μεταναστών στο νησί της Λέρου και να γίνει τοπικός διαγωνισμός, με τις ίδιες τιμές προς αποκατάσταση της τοπικής ηρεμίας και την αποφυγή ακραίων αντιδράσεων που εγκυμονούν από τους κατοίκους του νησιού μας.
Αναμένουμε τη θετική συμβολή σας στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας".
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Λέρου
Μιχαήλ Ε. Κόλιας».















































 http://www.kosnews24.gr/politika/item/227162-epistoli-diamartyrias-dimarxou-lerou-ston-prothypourgo-gia-tin-promitheia-eidon-sitisis-kai-kathariotitas-gia-to-hotspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com