Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ελπίζουμε να μην «δούμε μια απο τα ίδια» και στις Κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων!...


Ο κακός χαμός και ο σχεδιασμός στο πόδι που έγινε στις Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ ελπίζουμε να μην τις δούμε στις επερχόμενες Κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων !
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μια Κρίση στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ξαναρχίσουμε πάλι από την αρχή .
Αν και δεν έχουμε δει τουλάχιστον όχι ακόμη δια κλαδικές ασκήσεις σε μεγάλο επίπεδο ,τα Γενικά Επιτελεία δείχνουν να έχουν βρει την περπατησιά τους και τουλάχιστον δεν ψαχνόμαστε !
Αλίμονο αν κάνουμε τις Κρίσεις για να κάνουμε κρίσεις και να επιβάλουμε κάποια πρόσωπα ,ελπίζουμε οτι ο Καμμένος δεν θα παίξει τέτοια παιχνίδια ,γιατί αυτήν την εποχή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνο!
Στην Π.Α ο Α/ΓΕΑ Βαίτσης τα έχει πάει περίφημα και οι προσωπικές σχέσεις που έχει με χώρες όπως το Ισραήλ και την Αίγυπτο είναι οτι καλύτερο έχουμε απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας .
Χωρίς να ακούσει άλλες φωνές πρέπει προσχωρήσει το θέμα των Μιράζ 2000-5 είναι οτι καλύτερο έχουμε για να κυριαρχήσουμε στο καυτό πόλεμο στους Ουρανούς του Αιγαίου !
Σκέψεις για άλλα σύγχρονα μαχητικά δεν τίθεται και ο Βαίτσης το ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει κάλλιστα με τα υπάρχοντα !
Στο Ναυτικό ο Α/ΓΕΝ έχει δείξει οτι το έχει και στο Αιγαίο τους επόμενους μήνες θα έχουμε τράβαλα και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα και κάποιον που να ξέρει πως θα αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό των Ελληνικών νησιών που θα επιχειρήσει το Τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό τους επόμενους μήνες !
Σαν Μάχιμος του Στόλου το ξέρει το παιχνίδι και μπορεί να το παίξει άριστα …Η διασπορά των Πολεμικών και οι Ασκήσεις που κάνει στα νησιά δείχνει οτι ξέρει που πατάει!
Στο Στρατό δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα ούτε στον Έβρο ,ούτε στα νησιά με τον Α/ΓΕΣ Τελλίδη να κάνει συνέχεια ασκήσεις ι στον Έβρο και στα νησιά και δείχνει να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι …
Αλλαγές Αρχηγών αυτήν τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε ,ας ελπίσουμε να μην επικρατήσουν οι λογικές να τοποθετήσουμε πρόσωπα της αρεσκείας μας γιατί οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ραγδαίες εξελίξεις…
Προσοχή να μην στείλουμε στο σπίτι τους αξιωματικούς με τεράστια εμπειρία και γνώσεις στο Ανάγλυφο του Εδάφους αλλά και τν «ανθρωπογεωγραφία» της Περιοχής
Το πρόβλημα που εμείς τουλάχιστον εκτιμούμε οτι υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η Αντιαεροπορική Άμυνα και των Τριών Κλάδων και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με εκτέλεση Βολών σε Τακτικό επιχειρησιακό επίπεδο Άμεσα !
Οι Αντιαεροπόροι θα δώσουν την πρώτη μάχη και πρέπει οι αξιωματικοί Τακτικού Ελέγχου να είναι Μάχιμοι και καπνισμένοι και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με Βολές !
Το ΓΕΕΘΑ πρέπει άμεσα να σχεδιάσει και αν εκτελέσει διακλαδικές ασκήσεις παντού με διάφορα Σενάρια κρίσεων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει !
Μπορεί κάποιοι να μας κατηγορήσουν αλλά μια εξέγερση Λαθρομεταναστών υποκινούμενη δεν είναι φανταστικό Σενάριο και πρέπει να υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης της ,στα νησιά ,αλλά και στο εσωτερικό της Χώρας !
Αδυνατούμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί εν μέσω Τουριστικής Περιόδου μιας εξέγερσης ενός νησιού ,υποκινούμενης από ακραία στοιχεία και όχι μόνο ,εκμεταλλευόμενοι το Ισλάμ!
Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν και ισχυρά μηνύματα ,αρκεί να έχουμε την βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε αν και εφόσον τις χρειαστούμε είναι ότι καλύτερο μπορούμε να …Μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις πολιτικές δήθεν ειρηνιστών που δεν βγάζουν πουθενά !
Η κουλτούρα των Τούρκων και των Συμμάχων τους στα Βαλκάνια απέχει πολύ απο την κουλτούρα των Ευρωπαίων του Βορρά και του Νότου …Σε αυτήν εδώ την λαίλαπα που έρχεται ευχόμαστε να μην είμαστε μόνοι μας ,αλλά και να μην περιμένουμε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων !
Στο τέλος τέλος ο καθένας απο αυτούς θα κοιτάξει και όχι τους γειτόνους …Αυτό κρατήστε το !









 http://espekm.gr/home/?p=13453


















veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com