Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Στη μάχη των Yπερχρεωμένων Nοικοκυρών ρίχνονται 196 νέοι Ειρηνοδίκες !!!


Στη μάχη των υπερχρεωμένων νοικοκυρών ρίχνονται 196  νέοι Ειρηνοδίκες, καθώς ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο του νόμου  4336/2015 -γνωστού ως «νόμος Κατσέλη»- για τα  υπερχρεωμένα νοικοκυριά  που έχουν κόκκινα δάνεια και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, λόγω της  οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα από το 2010,  τα Ειρηνοδικεία της χώρας  πλημμύρισαν από αιτήσεις ενδιαφερομένων.

Μετά την τραγική  αύξηση των αιτήσεων στα Ειρηνοδικεία μονόδρομος ήταν  πλέον η πρόσληψη νέων Ειρηνοδικών.

Για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τον τεράστιο αριθμό των αιτήσεων για υπαγωγή των υπερχρεωμένων νοικοκυρών στο νόμο Κατσέλη, αποφασίστηκε αρχικά το Φεβρουάριο του  2015 η  πρόσληψη 54 Ειρηνοδικών με τη διαδικασία διαγωνισμού.

Όμως, ο αριθμός των αιτήσεων στα Ειρηνοδικεία ανέβηκε στο ζενίθ  προκαλώντας έμφραγμα, αφού οι αιτήσεις ξεπερνούν  τις   160.000 και   προσδιοριζόντουσαν   σε μεγάλο βάθος χρόνου, που ξεπερνά το 2030.

Έτσι, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των Ειρηνοδικείων όλης της χώρας, το περασμένο καλοκαίρι με νομοθετική ρύθμιση ο αριθμός των νέων Ειρηνοδικών  που επρόκειτο να προσληφθούν αυξήθηκε κατά 140, ανεβάζοντας το τελικό αριθμό  στους 196.

Αρχικά υποβλήθηκαν 1.815 αιτήσεις υποψηφιότητας νομικών,  οι οποίοι  έπρεπε να ήταν μέχρι 40 ετών,  για συμμετάσχουν στο σχετικό διαγωνισμό.  Εγκριθήκαν 1.794 υποψήφιοι, καθώς κάποιοι   «κόπηκαν» στα τυπικά προσόντα.

Στην ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων (5 Οκτωβρίου 2015) βαθμολογήθηκαν 1.572 υποψήφιοι Ειρηνοδίκες και στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της προφορικής εξέτασης.

Η προφορική διαδικασία εξέτασης  των υποψηφίων Ειρηνοδικών ξεκίνησε 30 Μαρτίου 2015 με εναλλαγές των προέδρων της σχετικής επιτροπής, και ολοκληρώθηκε με τρεις επιτροπές, υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και των αντιπροέδρων Ιωάννη Γιαννακόπουλου και Ασπασίας Καρέλου.

Η προφορική διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και  ακολούθησε την ίδια μέρα η ανακοίνωση, με σειρά βαθμολογίας, του  πίνακα   των 196 επιτυχόντων.

Στον τελικό πίνακα, με τη σειρά της  βαθμολογίας,  συμμετέχουν  1.238  και η βαθμολογία είναι από 3,05 έως 13,315. Οι πέραν των 196 επιτυχόντων Ειρηνοδικών, οι υπόλοιποι  1.042 θα καλύψουν πιθανά κενά που θα δημιουργηθούν (μη αποδοχή διορισμού, κ.λπ.).

Τέλος, αύριο, Δευτέρα, θα γίνει η κλήρωση κατάταξης των ισοψηφησάντων  Ειρηνοδικών στον επίμαχο διαγωνισμό.

Τώρα, μετά την ανακοίνωση του πίνακα προσληφθέντων και την  αύξηση του αριθμού των Ειρηνοδικών κατά 196, όσοι δανειολήπτες έχουν υποβάλλει αίτηση στα Ειρηνοδικεία για να υπαχθούν  στο νόμο Κατσέλη και έχουν λάβει δικάσιμο μετά το 2020, μπορούν τώρα ζητήσουν με αίτησή τους, συντομότερη δικάσιμο.

Δείτε εδώ τον πίνακα των αποτελεσμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr