Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

H Yahoo δίνει σε πανεπιστήμια στοιχεία συμπεριφοράς και αναζητήσεων για 20 εκατομμύρια χρήστες !!!


Στοιχεία για τη διαδικτυακή συμπεριφορά 20 εκατομμυρίων ανώνυμων ανθρώπων σε όλους τους δικτυακούς τόπους και τις υπηρεσίες του, θα διαθέσει σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ η Yahoo Inc..
Σκοπός της, να αναπτυχθούν μέθοδοι εξόρυξης χρήσιμης πληροφορίας από το χρυσωρυχείο των 13,5 terabyte από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και να προσελκύσει νέα ταλέντα.
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν τις επιλογές που έκαναν οι επισκέπτες των δικτυακών τόπων της εταιρείας και χρήστες των υπηρεσιών της, αφού όπως αναφέρει η Wall Street Journal, σε αυτά περιλαμβάνονται η ηλικία και το φύλο των χρηστών. Επίσης, από τη μοναδική διεύθυνση του υπολογιστή από τον οποίο συνδέονται (IP) αποκαλύπτεται και η θέση τους. Φυσικά, πολλά ακόμα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στα πανεπιστήμια, όπως η αλληλουχία των διαδικτυακών περιπάτων τους, το περιεχόμενο των άρθρων που επέλεξαν να διαβάσουν, ο χρόνος που ξόδεψαν σε κάθε προορισμό και πολλά ακόμα.
Ο πλούτος των πληροφοριών που κρύβεται σε 13,5 terabyte δεδομένων είναι ανεκτίμητος, αφού οι ερευνητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους τόσα πολλά δομημένα στοιχεία. Ο όγκος τους θεωρείται ισοδύναμος με τα δυο τρίτα του περιεχομε΄νου της Βιβλιοθήκης του Κοκγρέσου, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 22 εκατ. βιβλία. Θεωρείται επίσης ικανός να διδάξει στις μηχανές να μαθαίνουν, να αναπτύξουν δηλαδή τεχνητή νοημοσύνη ώστε να απαντούν σε πολύπλοκα ερωτήματα σε εύλογο χρόνο. 
H Yahoo έκανε την ανακοίνωση σε ειδική εκδήλωση προσκαλώντας αποκλειστικά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η εταιρεία δεσμεύεται ότι τα 13,5 terabytes δεν θα περιέχουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των χρηστών.
 Εξάλλου, η ιστορία έχει δείξει ότι το τίμημα μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοια γκάφα: η AOL σε μια ανάλογη κίνηση δέκα χρόνια νωρίτερα είχε αποκαλύψει τα κριτήρια αναζήτησης των χρηστών και η Netflix το 2009 είχε αποκαλύψει την ταυτότητα των συνδρομητών της σε ένα hackathon που διοργάνωσε προσφέροντας τα data για να βελτιώσει τον αλγόριθμο που εξάγει τις προτάσεις της με βάση το ιστορικό των επιλογών των συνδρομητών της.
Ομοίως, η Facebook Inc. είχε προκαλέσει πρόσφατα την οργή των μελών της, όταν έγινε γνωστό ότι διαθέτοντας στοιχεία για τη συμπεριφορά τους σε ερευνητές τα υπέβαλλε σε έναψυχολογικό πείραμα που επηρέασε χωρίς να το γνωρίζουν τη διάθεσή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com