Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Μέρκελ: Οι πρόσφυγες να επιστρέφουν στις χώρες τους μόλις τελειώνει ο πόλεμος ...


Σε προσπάθεια αναστροφής του κλίματος σε βάρος της μετά την πολιτική ανοιχτών θυρών για τους πρόσφυγες επιδόθηκε η Άνγκελα Μέρκελ το Σάββατο δηλώνοντας ότι όσοι Ιρακινοί και Σύροι ζητούν άσυλο θα πρέπει να επιστρέφουν στις πατρίδες τους όταν τελειώσουν οι ένοπλες συγκρούσεις στις χώρες τους.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ενσωμάτωση των προσφύγων, επισήμανε η Μέρκελ, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τους έχει δοθεί άδεια παραμονής για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.

«Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι αυτό είναι ένα προσωρινό καθεστώς παραμονής και ότι περιμένουμε πώς όταν θα υπάρξει ξανά ειρήνη στη Συρία, όταν θα έχει ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, θα επιστρέψετε στις πατρίδες με τη γνώση ότι έχετε κερδίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος σε μια συνάντηση με μέλη του κόμματός της (CDU).

Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα στοιχεία για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας σύμφωνα με τα οποία το 70% των ανθρώπων αυτών έχει επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής του CSU,  του κυβερνητικού εταίρου του CDU, Χορστ Σεεχόφερ ο οποίος απείλησε να παραπέμπψει στα δικαστήρια την κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για περιορισμό των προσφυγικό ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com